Audi și Porsche ar putea primi undă verde din partea Volkswagen pentru a intra în Formula 1

Autor: Mihai Morcovescu 03 apr. 2022 Știri auto

Grupul Volkswagen, care deține Audi și Porsche, și-ar putea da acordul pentru intrarea celor două mărci în Formula 1. Acest lucru s-ar putea întâmpla în cadrul unei reuniuni care va avea loc săptămâna viitoare.

Cu ce echipe ar urma să colaboreze Audi și Porsche?

În ultima vreme s-a vorbit tot mai intens despre posibilitatea ca Audi și Porsche să pătrundă în Formula 1. Cele două branduri ar putea semna parteneriate cu echipe deja existente în Marele Circ. Aceasta reprezintă cea mai ușoară metodă de a intra în cea mai importantă competiție din motorsportul mondial.

Audi și McLaren au negat informațiile apărute anul trecut potrivit cărora ar exista deja un acord semnat între cele două părți. Oficialii celor două mărci au declarat că această posibilitate este încă în stadiul de discuții, urmând ca o decizie să fie luată în cursul acestui an.

Potrivit unei surse apropiată Audi, marca din Ingolstadt ar asigura celor de la McLaren un buget de circa 500 de milioane de euro. De partea cealaltă, cei de la Porsche intenționează să stabilească un parteneriat pe termen lung cu echipa Red Bull.

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, nu a mai fost implicat până acum în Formula 1. A colaborat, în schimb, cu Red Bull în Campionatul Mondial de raliuri (WRC).

Audi poartă de multă vreme discuţii pentru o eventuală intrare în Formula 1. Acest lucru a fost confirmat de  directorul general al mărcii, Markus Duesmann. Oficialul a mai fost implicat în Formula 1 și a fost director de dezvoltare la BMW, informează Reuters.

Decizia finală a Volkswagen va depinde dacă Formula 1 își va îndeplini planurile de a trece la combustibili sintetici până în 2026. De asemenea, decizia va fi luată și în funcție de progresul McLaren în direcția de electrificare a gamei sale de modele.

Anul acesta, Porsche concurează în sezonul 2022 din Formula e. În schimb, Audi a părăsit competiția după ce a participat la Raliul Dakar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide