Tesla este gata să folosească roboți humanoizi pe liniile de producție

Autor: Ionuț Vîlciu 22 mart. 2024 Știri auto
Tesla este gata să folosească roboți humanoizi pe liniile de producție

Tesla pare că este pregătită pentru a utiliza roboți humanoizi în fabricile sale. Compania vrea să învețe roboții cum să lucreze pe linia de producție.

Compania lui Elon Musk continuă demersurile sale pentru dezvoltarea roboților humanoizi. Optimus, așa cum l-a denumit Tesla, a primit deja o a doua generație, dar deocamdată se află în faza de testare. Chiar și așa, proiectul pare că evoluează rapid și acum este pregătit să fie folosit ca forță de muncă în uzinele companiei americane.

În trecut, robotul Optimus a fost folosit, prin intermediul unor proiecte pilot, în interiorul fabricilor Tesla pentru a se ocupa de sarcini simple. Acum, se pare că Tesla vrea să folosească acești roboți pentru operațiuni mai complexe.

Potrivit Motor1, Tesla a publicat peste 60 de anunțuri de angajare legate de dezvoltarea robotului său, iar una dintre pozițiile solicitate este cea de manager responsabil de  supravegherea dezvoltării robotului Optimus pentru operațiunile de zi cu zi.

Tesla ar putea folosi în curând roboți pentru asamblarea mașinilor sale

Tehnicianul în cauză va trebui să lucreze cu o echipă de experți atât pentru a permite Optimus să se miște corect într-un mediu de lucru, cât și pentru a configura linii de producție și infrastructuri potrivite atât pentru roboți, cât și pentru oameni. Anunțul specifică următoarele: „Munca se va desfășura pe mai multe șantiere și va necesita deplasări frecvente. Sunt apreciate abilități tehnice puternice de identificare și atenuare a riscurilor și de a reacționa rapid la problemele operaționale și la obiectivele aflate în evoluție”.

Printre anunțurile de angajare se numără și câteva pentru persoane calificate să analizeze toate datele de testare de pe Optimus, pentru a accelera dezvoltarea, dar şi  persoane capabile să programeze în limbajul C++.

Robotul Optimus rămâne o prioritate pentru Tesla. Elon Musk este convins că îl poate pune în vânzare încă din 2025 și este sigur că poate deschide o piață încă neexplorată, care pe viitor ar putea valora mai mult decât cea a mașinilor electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide