1 categorie tip autoturism face excepţie de la cei 13 lei

Autor: Alexandru Banu 08 mai 2017 Știri auto

UPDATE: Am primit un răspuns clar de la reprezentanţii CNADNR: pentru maşinile cu numere provizorii (roşii) nu se plăteşte taxa de trecere a podului de la Cernavodă. Totodată, pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine, taxa se poate plăti în benzinăriile acceptate sau pe loc, la staţia de taxare. Articolul original, scris în 1 mai 2015, continuă mai jos, fără modificări.

Sistemul de plată prin SMS (sau la benzinării) a taxei de pod de la Feteşti (de pe autostrada A2) nu funcţionează pentru vehiculele înmatriculate cu numere provizorii (roşii). Este o informaţie pe care am aflat-o după ce am făcut un drum de la Bucureşti până la mare şi înapoi cu o maşină înmatriculată cu numere roşii, folosind benzile speciale pentru acest sistem, şi nu banda rezervată plăţii pe loc.

Conform informaţiilor publicate de CNADNR, taxa de pod se poate plăti prin SMS la numărul 7577 sau în benzinăriile Petrom, OMV, Rompetrol şi MOL. Zis şi făcut – am intrat în prima benzinărie acceptată după ce am trecut de staţia de taxare în drum către Bucureşti, ca să plătesc ambele treceri. Doar că nu s-a putut, angajatul benzinăriei adăugând că nu era prima dată când a încercat să facă o plată pentru un vehicul cu numere provizorii.

Apoi am încercat prin SMS, urmând întocmai instrucţiunile, doar că am primit un mesaj care îmi spune, în traducere liberă, că numărul introdus nu urmează formatul „B01XXX 1”. Dacă ar fi funcţionat, ar fi trebuit să primesc un mesaj care m-ar fi întrebat dacă vreau cu adevărat să fac plata. Iată schimbul de SMS-uri:


 

Astfel, poţi trece cu maşină cu numere provizorii prin porţile 2 sau 3 ale punctelor de taxare. Evită punctul de trecere 1, unde plata se face cu bani gheaţă şi poate angajatul nu e atent că ai numere provizorii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide