1 milion de cutii de viteză cu opt trepte cu dublu ambreiaj 8G-DCT asamblate la Sebeș

Autor: Adrian Somai 18 feb. 2023 Știri auto

În urma cu patru ani, concernul german Daimler anunța oficial demararea producției cutiei de viteze automată cu opt trepte 8G-DCT la Sebeș. Lansarea producției a fost posibilă după o investiție de aproximativ 250 de milioane de euro, investiție prin care s-au construit două noi hale de producție, cu o suprafață de circa 54.000 de metri pătrați, potrivit Ziare.com.

Lucrurile au evoluat rapid, iar uzina de la Sebeș are un motiv imens de bucurie în această perioadă. La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții Star Transmission & Star Assembly anunță “sărbătorirea cu mândrie a 1 milion de cutii de viteze cu opt trepte și cu dublu ambreiaj 8G-DCT la Sebeș”. Așadar, un moment mai mult decât important pentru uzina de la Sebeș și, de ce nu, pentru întregul oraș în sine.

Mai mult decât atât, trebuie menționat faptul că Star Assembly Sebeș este prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce această cutie de viteze cu opt trepte și cu dublu ambreiaj 8G-DCT. Astfel, din Sebeș, cutia de viteze în cauză este exportată practic în toate colțurile planetei.

Cutiile de viteze de la Sebeș sunt exportate în întreaga lume

Importanța uzinei de la Sebeș a fost evidențiată însă de la bun început de reprezentanții companiei, Frank Deiss, director de producție în cadrul Powertrain Mercedes-Benz Cars, declarând la acea vreme că “unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din întreaga lume, într-un mod flexibil și eficient”.

Totodată, reprezentanții Star Transmission & Star Assembly au transmis prin intermediul unor postări pe rețelele de socializare mulțumiri pentru întreaga echipă de lucru de la Sebeș: “Dincolo de această cifră impresionantă, mulțumim echipei care a făcut posibilă această reușită. Profesionalismul vostru e o garanție, oriunde în lume, a standardelor de calitate sinonime cu Mercedes-Benz!”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Star Transmission & Star Assembly


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide