10 lucruri simple care te pot „stoarce” de bani

Autor: Autopro.promotor.ro 09 aug. 2016 Știri auto

 


Încercăm să atragem atenţia prin intermediul acestui material asupra unor lucruri aparent banale care pot să ducă la o gaură substanţială în bugetul tău, pe principiul îţi baţi joc de maşina ta şi ea îşi bate joc de tine.
 

1. Nu ignora limita maximă de schimbare a uleiului. Dacă ai făcut lucru acesta de mai multe ori,  să nu fi supărat pe producătorul maşinii că s-a defectat motorul. Singurul vinovat eşti tu.

2. Nu ignora becurile aprinse din bord. Ţi s-a aprins un bec? Vezi despre ce-i vorba şi încearcă pe cât posibil să remediezi problema cât mai urgent.

3. Nu uita să verifici presiunea în  pneuri. La prima vedere poate nu îţi dai seama că acest lucru poate să salveze o mulţime de bani din bugetul tău. CUM? SIMPLU. Dacă pneurile sunt umflate la presiunea nominală, atunci motorul va consuma mai puţin carburant în comparaţie cu situaţia în care anvelopele sunt la presiunea indicată de producător.

4. Nu lăsa nici  un zgomot „netratat”. Încearcă să indetifici de unde provine şi să remediezi situaţia cât mai rapid cu putinţă. O defecţiune atrage după sine o altă defecţiune şi tot aşa, precum un bulgăre de zăpadă, te vei trezi că trebuie să schimbi o mare parte din maşină.

5. Nu repara maşina oriunde. Încearcă să repari maşina fie la o reprezentaţă a mărcii, fie la un mecanic de încredere. După o lucrare de mântuială poţi să te aştepţi să apară alte probleme, poate mai serioase decât cea iniţială.



6. Nu încerca să repari maşina de unul singur. Fără scule adecvate, fără experienţă şi fără cunoştinţe s-ar putea să strici mai mult decât este deja stricat.

7. Nu alimenta maşina decât de la benzinărie. Încearcă să alimentezi maşina doar de la benzinărie, nu ai de unde să ştii dacă lichidul pe care-l torni în rezervor este indicat pentru motorul tău. S-ar putea să te trezeşti cu probleme grave.

8. Nu rula cu becul de la combustibil aprins. Încearcă să nu mergi foarte mult cu maşina atunci când vezi că s-a aprins becul de combustibil. În scurt timp vei avea probleme cu motorul. Nu este cazul să devii un „expert” în funcţionarea maşinii pe aburi de combustibil.  Reparaţile motorului vor costa mai mult decât reuşeşti tu să „câştigi”…

9. Nu cumpăra piese contrafăcute. Încearcă să cumperi doar piese originale, astfel vei evita să pui în pericol viaţa ta sau a pasagerilor. Pentru câţiva bănuţi în plus nu merită riscul asumat, indiferent de situaţie.

10. Nu uita să-ţi reînoieşti asigurarea/asigurările. Fiind obligatorie(RCA-ul), ar fi costisitor să fii prins fără aşa ceva de poliţia rutieră. Minunat ar fi să nu uiţi nici de cea CASCO, în cazul în care deţii aşa ceva. Niciodată nu ştii când „norocul” te poate lovi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide