10 mașini cu viață scurtă care au dispărut fără urmă

Autor: Elena Luchian 17 aug. 2020 Știri auto

Modelele longevive sunt considerate adevărate legende. Le urmărim schimburile de generații și evoluția. Dar sunt și mașini cu viață scurtă, care dispar fără urmă după doar câțiva ani pe piață. Am făcut lista.

GALERIE FOTO

Alfa Romeo 159

Alfa Romeo 159 era o divă în 2006 când a apărut. Venea să-l înlocuiască pe 156. Cu probleme de fiabilitate și neîncredere din partea fanilor surprinși de proporțiile modelului (era mai mare în toate direcțiile decât 156), 159 era condamnat la eșec. A făcut însă carieră pe marile ecrane cu apariția în episodul “Quantum of Solace” al seriei James Bond.

Audi A2

Era un mini premium, practic și ideal pentru oraș. Audi A2 însă, a fost pus la zid pentru suspensia rigidă. Costurile mari de producție au determinat preț mare de achiziție și au dus la eliminarea prematură a modelului din gama Audi.

Peugeot RCZ

Conceptul RCZ a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în 2008. Constructorul din Hexagon a decis să-l transforme în versiune de serie. RCZ nu a fost niciodată o miză pentru Peugeot. Bizar și oarecum nepotrivit, coupe-ul cu plafon „double-bubble” împărțea platforma cu Peugeot Partner și Citroen Berlingo.

Chevrolet Aveo

Era mic, era ieftin și tot n-a atras prea mult. Cu rezultante alarmante la testele de siguranță EuroNCAP, Aveo a avut viață scurtă. Prima generație a modelului, disponibilă ca hatchback și berlină, apărut în anul 2002 s-a numit Kalos pe piața românească.

Smart roadster

Smart roadster era un concept îndrăzneț, prezentat în anul 2000 la Paris, transformat într-o versiune de serie trei ani mai târziu. Soluțiile tehnice alese de smart, cum au fost motorul turbo de 0,7 litri și transmisia automată cu șase trepte, au dus însă, la falimentul modelului cu volan inspirat de cele folosite în Formula 1.

Honda CR-Z (2010-2013)

Chiar și fanii Honda au renegat CR-Z-ul prezentat oficial în 2010, la Salonul Auto de la Geneva. Avea look-ul unei mașini sport, dar nu și performanțele. Hibridul a dispărut rapid din showroom-uri. Spațiul mic oferit de cabină i-a descurajat pe clienți. În 2016, Honda a pus capăt producției.

Dodge Nitro

Look-ul intimidant și formele angulare păreau să fie ingredientele unei rețete de succes. Dar fanilor Dodge nu le-a plăcut “gustul” preparatului constructorului american care a vândut, pe teritoriul Statelor Unite, puțin peste 195.000 de unități în cei 7 ani petrecuți de model pe piață. Așa că Dodge Nitro a dispărut și el fără urmă.

Renault Vel Satis

Renulat miza pe nonconformismul lui Vel Satis. Dar designul a fost unul controversat, care nu a convins nici chiar după ce mașina a apărut în blockbuster-ul “Codul lui Da Vinci”. O versiune specială a rămas mașină prezidențială pentru liderul de la Palatul Elysee până în 2009.

Toyota Urban Cruiser

Fratele mai mic al lui RAV4, Toyota Urban Cruiser, a ajuns în Europa în 2008, când a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva. În 2014, își lua deja adio de la piața europeană. Locul lăsat liber va fi umplut de acum de Toyota Yaris Cross.

Aston Martin Cygnet

Minusculul Cygnet a apart pentru că Aston Martin avea nevoie de reducerea mediei de emisii la nivel de gamă. Era, de fapt, o Toyota IQ cu logo-ul casei britanice. Doar 300 de astfel de mașini s-au vândut.

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide