11 autobuze Mercedes-Benz Citaro C2 Hybrid vor circula în Sinaia – FOTO

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2020 Știri auto

Autorităţile din Sinaia au accesat un proiect pe fonduri europene prin care au cumpărat, pentru societatea care aparţine Consiliului Local şi care asigură transportul public, 11 autobuze hibrid, aloarea contractului fiind de peste 16 milioane de lei fără TVA.

Vehiculele au fost achiziţionate prin proiectul ECO-BUS, finanţat din fonduri europene, iar valoarea totală a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 este de 4.069.985 de euro. Acesta este unul dintre cele zece proiecte accesate de autorităţile locale din Sinaia în ultimii ani.

„După mai multe analize am ales modelele Citaro Hybrid şi Citaro K Hybrid, fabricate de Mercedes ­Benz deoarece ele reprezintă un nou capitol de propulsie pentru autobuzele urbane. Au fost dezvoltate special pentru nevoile transportului de linie, reprezentând soluţia ideală de mobilitate şi legătura perfectă dintre economie şi durabilitate”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, conform unui comunicat de presă al Primăriei emis la începutul lunii septembrie 2020.

11 autobuze Mercedes-Benz Citaro C2 Hybrid cumpărate cu fonduri europene

Astfel, Sinaia este al doilea oraș după București care a introdus în circulație noul Citaro Hybrid. Cele 11 autobuze au fost cumpărate cu fonduri europene, valoarea contractului fiind de peste 16 milioane de lei fără TVA.

Autobuzele vor fi echipate cu camere video, Wi-Fi, sisteme GPS și e-ticketing și vor fi dotate cu rampă pentru persoanele cu dizabilități. Mijloace de transport asemănătoare care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia și Essen.

O parte din vehicule au fost deja introduse pe trasee, înlocuind minibuzele vechi Probus, iar restul autobuzelor hibride vor suplimenta în viitor liniile locale. Proiectul de modernizare al transportului local din Sinaia vizează și dotarea stațiilor cu display-uri moderne ce indică timpul de sosire al autobuzelor, informează Asociatia Metrou Usor pe Facebook.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Foto Victor Silaghi via Facebook / Asociatia Metrou Usor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide