Aproape 10.000 de oameni s-au înscris în Programul Rabla Local în primele 4 ore de la deschidere

Autor: Adrian Somai 31 iul. 2023 Știri auto

Programul Rabla Local a debutat astăzi, de la ora 10.00, cei interesați putându-se înscrie pentru a primi 3.000 de lei în schimbul casării unui autovehicul vechi. În primele ore ale dimineții au apărut mai multe probleme cu aplicația, ritmul de înscriere fiind ceva mai lent în prima parte a zilei. Ulterior, potrivit unui anunț postat de Ministerul Mediului, până la ora 14.00 s-au înscris 9.443 de persoane fizice în cadrul programului.

Din cauza numărului foarte mare de accesări, procesul de înscriere a persoanelor fizice în Programul Rabla Local s-a desfășurat ceva mai încet în prima parte a zilei. În primele ore de la deschiderea înscrierilor, peste 600 de persoane fizice s-au înscris prin intermediul aplicației, iar la ora 12 numărul a crescut la peste 4.500 de participanți, conform informațiilor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu. În încercarea de a asigura funcționarea normală a aplicației, echipa IT din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu depune permanent eforturi pentru remedierea problemelor tehnice cât mai rapid posibil.

Începând de astăzi, 31 iulie 2023, și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea fondurilor alocate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT), persoanele fizice au posibilitatea să se înscrie în Programul Rabla Local prin intermediul aplicației informatice. Detaliile privind procesul de înscriere sunt disponibile pe site-ul AFM.

Peste 100.000 de români pot beneficia de Programul Rabla Local

Înainte de a se înscrie în aplicație, persoanele fizice trebuie să creeze un cont de utilizator. În cazul în care deja există un cont creat, acesta va fi valabil doar dacă a fost utilizat într-un program destinat persoanelor fizice, cum ar fi Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”. Este important de menționat că, dacă adresa de e-mail folosită pentru crearea contului a fost utilizată pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, atunci aceasta nu poate fi folosită pentru Programul Rabla Local.

În cadrul Programului Rabla Local, persoanele fizice au posibilitatea să se înscrie pentru a primi o sumă de 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant. Bugetul total al programului este de 240 de milioane de lei, iar conform anunțului Ministrului Mediului, Mircea Fechet, aproximativ 100.000 de români sunt potențiali beneficiari ai acestei inițiative. Din suma totală de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocați din Fondul pentru Mediu, în timp ce 600 lei provin din bugetul local.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide