Ford Mustang Shelby GT500 SE este o bestie cu 800 CP!

Autor: George Cristea 06 aug. 2020 Știri auto

Ford Mustang Shelby GT500 SE (de la Signature Edition) este o bestie cu 800 CP pe care numai 100 de oameni o pot obține anul acesta.

Intră în Galeria FOTO

Ford Mustang Shelby GT500 este unul dintre cele mai puternice modele care pot fi cumpărate astăzi și, cu siguranță, cel mai puternic Mustang de serie. Cu toate acestea, cei de la Shelby American au fost nemulțumiți de ce a scos Ford din motorul V8 de 5,2 litri, chiar dacă rezultatul le poartă numele.

Prin urmare, Shelby American a făcut câteva trucuri și a reușit să stoarcă încă 40 CP din motorul lui Mustang Shelby GT500. Modificările fac parte din pachetul Signature Edition, de care vor putea beneficia doar 100 de clienți pentru fiecare an de model.

Cum a ajuns Ford Mustang Shelby GT500 SE la 800 CP?

Pentru a ajunge la o putere maximă de 800 CP, Shelby American a mărit capacitatea compresorului și a actualizat sistemul de răcire cu un intercooler și un schimbător de căldură pentru compresor. Pentru a face față puterii mărite, suspensia a primit modificări, precum arcurile și barele stabilizatoare mai rigide, dar și roți de 20 de inchi cu anvelope de performanță. Opțional, se pot configura Michelin Sport Cup 2.

O astfel de modificare nu trebuie să treacă neobservată, așa că Shelby American a inclus o capotă din carbon cu guri de ventilație și colante cu benzi albe. Opțional, se poate configura un kit de caroserie cu lățime mărită și mai multe elemente de caroserie din fibră de carbon. Scaunele din piele poartă semnătura lui Caroll Shelby, în timp ce scaunele din spate pot fi înlocuite cu un sistem de ancorare pentru competiții.

Costul pachetului Signature Edition nu este deloc neglijabil, fiind de 29.995 dolari (circa 25.310 euro). Acesta se adaugă prețului unui Ford Mustang Shelby GT500 și nu include transportul mașinii la sediul Shelby din Las Vegas.

Cei care au cumpărat un Ford Mustang Shelby GT350 pot beneficia și ei de un tratament similar, până la un punct. În acest caz, pachetul Signature Edition costă numai 9.995 dolari (8.434 euro), dar nu include niciun fel de modificări ale motorului.

sursa: Motorauthority

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide