200.000 de modele Jaguar și Land Rover vor primi asistentul vocal Amazon Alexa

Autor: Mihai Morcovescu 03 feb. 2022 Știri auto

Toate modelele Jaguar și Land Rover echipate cu noul sistem de infotainment Pivi Pro vor integra asistentul vocal Amazon Alexa. Potrivit producătorului britanic, asistentul virtual va fi adăugat la modelele echipate cu cea mai nouă versiune a sistemului multimedia printr-o actualizare „over-the-air”.

Astfel, peste 200.000 de mașini aflate deja pe piață vor beneficia de noua tehnologie. Software-ul a debutat pe noul Range Rover și va fi oferit standard pe toate modelele noi ale britanicilor.

„Alexa, du-mă acasă!”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii Land Rover spun că acest parteneriat cu Amazon a fost realizat pentru „a se asigura integrarea perfectă a asistentului vocal Alexa în sistemul de infotainment Pivi Pro.

Platforma de infotainment entry-level „Touch Pro” este disponibilă pe anumite versiuni ale modelelor Evoque, Discovery și Discovery Sport. Grație celui mai recent update, acestea vor putea fi verificate de la distanță de pe un dispozitiv Amazon Echo sau prin intermediul telefonului mobil.

Astfel, proprietarii își vor putea folosi vocea pentru a efectua apeluri telefonice sau pentru a schimba posturile de radio. Totodată, ei vor avea posibilitatea să seteze destinații pentru sistemul de navigație tot cu ajutorul asistentului vocal.

Acest lucru va fi posibil prin comenzi precum „Alexa, du-mă acasă”, „Alexa, redă playlist-ul meu favorit” sau „Alexa, arată-mi cafenelele din apropiere”. Toate acestea, fără a mai fi nevoie să mai tasteze comenzile pe ecranul tactil al sistemului Pivi Pro.

De asemenea, Alexa îi va ajuta pe proprietarii de modele Jaguar sau Land Rover să verifice stirile sau prognoza meteo. În același timp, își vor putea planifica activitatile zilnice și vor putea controla dispozitele „smarthome” precum luminile sau ușa garajului.

Sistemul de asistență vocală Alexa a debutat la bordul noului Range Rover. În prezent, este disponibil pe toate modelele din portofoliul Land Rover.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar, Land Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide