2023: Ce salarii au angajații Dacia și care sunt beneficiile pe care le-au primit după pandemie

Autor: Radu Țuțulan 14 aug. 2023 Știri auto

Unul dintre cei mai mari angajatori din România, grupul Renault din care face parte și Automobile Dacia, oferă pachete salariale diverse dar și o serie de beneficii care nu existau înainte de pandemie.

Dacia-Renault are în România trei divizii principale: Proiectare și inginerie (Renault Technologie Roumanie), Producție (uzina de la Mioveni) și Comercializare Autovehicule (Renault Commercial Roumanie). În total, peste 13.000 de angajați.

Cât câștigă un angajat Dacia

Informațiile despre salarii sunt confidențiale, dar asta nu înseamnă că angajații nu spun, sub rezerva anonimatului, cât câștigă la Dacia. De exemplu, consultând site-ul Undelucram.ro, aflăm că un angajat pe poziția de „manager proiecte” are un venit lunar de 7.000 lei net. Un alt angajat, care este „topitor-turnător”, câștigă 4.800 lei în fiecare lună.

Și, pentru că am vrut să aflăm direct de la sursă cât câștigă un angajat Dacia, am stat de vorbă și cu o doamnă inginer. De mai bine de 6 ani lucrează la Renault România și, sub rezerva anonimatului, ne-a împărtășit informații din interiorul companiei.

Salariul meu la Renault nici nu l-am negociat. Eram proaspăt absolventă la Facultatea de Electronică, Inginerie Auto, iar ei mi-au făcut o ofertă de 4.000 de lei net. Și de atunci, din 2018, cu banii aceștia am rămas. Despre alții nu pot spune cu certitudine, dar știu că inginerii cu experiență și cei care coordonează echipele de lucru au venituri de peste 8.000-10.000 de lei. Cel puțin acestea ar fi sumele vehiculate. Concret, nu afli decât atunci când se ivește un post liber și te duci să negociezi pentru el”, a povestit aceasta jurnaliștilor ProMotor.

Cât primește un „începător” la Dacia

După ce Sindicatul Automobile Dacia a stabilit cu șefii Renault valoarea contractului colectiv de muncă, în decembrie 2022, salariul minim pe care îl primește un angajat din uzina Dacia este de cel puțin 3.050 lei. Sumă confirmată și angajatul Renault care a discutat cu ProMotor.

Soțul meu a vrut să se angajeze la Dacia, în Mioveni, tot pe un post destinat inginerilor, iar oferta a fost de puțin peste 3.000 de lei net. Am considerat că e prea puțin, așa că s-a angajat în altă parte pe aproape 8.000 de lei”, a spus femeia.

În plus, salariații Dacia mai pot beneficia de o primă de rezultat, în valoare de 1.400 de lei.

Ce beneficii au angajații Dacia, după pandemie

Dacă înainte de pandemie, la fel ca în majoritatea sectoarelor de activitate, toți angajații Dacia erau obligați să meargă la birou, acum sunt destul de mulți cei care pot să lucreze și de acasă.

Din punct de vedere al mediului de lucru este ok, eu lucrez și de acasă și de la birou, și îmi convine că e programul cât de cât flexibil. Fiind inginer informatic, pot să-mi fac o parte din activități și remote, astfel că 2-3 zile din săptămână lucrez de acasă. Asta nu exista înainte de pandemie, dar acum sunt mulți care apelează la această posibilitate”, a mai povestit angajata Renault pentru ProMotor.

Dacă ne raportăm la salariile declarate pe portalul undelucram.ro, observăm că în 2023 media salariilor lunare ale angajaților Dacia este de aproximativ 5.500 de lei, iar cele mai mari bonusuri depășesc 8.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide