24/25 aprilie: polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

Autor: Marius Vișan 25 apr. 2021 Știri auto

În noaptea de 24/25 Aprilie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere din București pentru  combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate  111 sancțiuni  contravenționale (21 Legea 55/2020), în valoare de peste 31.000 lei și au fost reținute 15 permise de conducere. Opt dintre ele au fost date pentru infracțiunile constatate, trei pentru depășirea regimului legal de viteză și alte șapte pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție).

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 9 infracțiuni, după cum urmează:

•5 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
•3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
•1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS” și COCAINĂ). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situație s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 sub influența băuturilor alcoolice.( 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 3, sub influența substanțelor psihoactive.
În urma testării cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că a consumat „Benzodiazepină și Amfetamină”. În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situație s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

O tânără în vârstă de 30 de ani a încercat să fugă de polițiti

O tânără în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 fără a poseda permis de conducere.
Având in vedere faptul că persoana în cauză nu s-a conformat semnalelor regulamentare efectuate de polițiști, a fost necesară urmărirea acesteia. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru încălcarea prevederilor art. 335 alin.1 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. Siguranța dumneavoastră constituie prioritatea instituției noastre.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide