260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter ar putea fi rechemate pentru software-ul mincinos

260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter ar putea fi rechemate pentru software-ul mincinos

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Producătorul auto Daimler ar putea rechema 260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter, după ce autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descoperit că autoutilitarele ar folosi software ilicite de management al emisiilor motoarelor, transmite Mediafax.

Cele mai recente acţiuni ale KBA au loc după ce Daimler a acceptat să plătească o amendă de 870 de milioane de euro la sfârşitul lunii septembrie, când a admis depăşirea pragurilor acceptate de emisii.

Săptămânalul german Bild am Sonntag, fără să citeze surse, a scris că este probabil ca producătorul de autovehicule şi camioane să înceapă o retragere a 260.000 de autovehicule Sprinter, deoarece Daimler a fost chemat la o nouă audiere.

Duminică, Daimler a confirmat că KBA a cerut o audiere legată de autoutilitarele Sprinter. Daimler a mai spus că autoutilitarele în cauză aparţin unei generaţii anterioare de vehicule, care au ieşit din producţie din 2016.

Citeşte şi:

Cum se foloseşte navigaţia în maşină după data de 12 octombrie. Tutorial oferit de Poliţia Română

Aproape 300.000 de euro câştigaţi în doar o lună din comerţul cu „autoturisme de mare putere” la mâna a doua. Care este „reţeta”

Video cu şoferiţa de Porsche în momentul când loveşte troleibuzul cu 130 de km/h

Ameninţările s-au concretizat. Ce s-a întâmplat cu agentul care a filmat fostul consilier PSD în timp ce înjura poliţiştii – FOTO-VIDEO

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

 Comentarii
Inchide