3 aspecte la care să fii atent atunci când cumperi un SUV second-hand

Autor: Adrian Somai 08 feb. 2023 Știri auto

Nu sunt deloc putini șoferii care în ultimii ani și-au îndreptat atenția către vehiculele de tip SUV, acest segment de piață câștigând din ce în ce mai multă popularitate și în țara noastră. Și nici nu este de mirare că se întâmplă asta, SUV-urile având de partea lor câteva avantaje importante: sunt practice, au mai mult spațiu la interior și sunt potrivite pentru orice tip de drum.

SUV-urile pot avea însă și un dezavantaj destul de important pentru mulți șoferi, și anume prețurile destul de mari pe care le au. Tocmai din acest motiv, mulți și-au îndreptat atenția către modele la mâna a doua, aduse din străinătate sau luate chiar de la alți proprietari autohtoni. Există însă câteva riscuri pe care trebuie să ți le asumi atunci când îți achiziționezi o mașină second-hand. Pentru a minimiza aceste riscuri, uite trei lucruri cărora ar trebui să le acorzi importanță atunci când ești gata să cumperi o astfel de mașină!

Aspectul exterior al mașinii

Nu este de ajuns să îți placă o mașină anume, așa că nu ezita să acorzi o atenție sporită aspectului ei exterior. Verifică dacă există zgârieturi sau dacă pot fi observate urme ale unor lovituri sau ale unor eventuale reparații. Este normal să îți dorești o mașină care să arate cât mai impecabil posibil din punct de vedere al aspectului exterior, acest lucru arată grija pe care a avut-o vechiul proprietar față de ea.

Aspectul interior al mașinii

După ce a trecut testul aspectului exterior, SUV-ul trebuie să fie verificat la fel de atent și la nivelul habitaclului. Verifică starea tapițeriei, este important să nu fie ruptă sau jupuită. Poți observa că mașina este doar murdară la interior, caz în care lucrurile nu sunt atât de grave.

Uită-te cu atenție și la motor, este important ca acesta să aibă un aspect impecabil. De asemenea, verifică să nu existe modificări la componentele principale sau la sistemele conectoare. De preferat, această inspecție tehnică ar fi bine să fie realizată într-un service auto specializat sau de față cu un specialist.

Test-drive

Oricât de bine ar arăta SUV-ul, atât la nivel exterior, cât și la interior, nu ai de unde să îți dai seama de anumite probleme decât atunci când te urci la volan și pornești la drum. Nu îți fie teamă să soliciți un test-drive, este perfect normal să vrei să vezi cum se descurcă mașina la drum înainte de a o cumpăra. Verifică dacă funcționează sistemul de lumini, martorii acustici, senzorii și așa mai departe. Totodată, încearcă să verifici SUV-ul și pe un drum ceva mai accidentat, nu numai în mediul urban!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide