TOP 5 SUV-uri care nu costă mai mult de 10.000 de euro. Alternative second-hand la o Dacia nou-nouță

Autor: Ionuț Vîlciu 22 dec. 2022 Știri auto

SUV-urile sunt mașinile preferate de clienții de mașini noi și nu numai. Am creat o listă cu modele second-hand care ar putea fi alternative interesante la o Dacia Logan nouă. Deci, ce ați alege pentru suma asta: un SUV la mâna a doua sau un sedan abia ieșit din fabrică?

Știm că prețurile mașinilor noi nu sunt cele mai prietenoase cu buzunarul, așa că am gândit o listă orientativă cu cinci SUV-uri care ar putea fi variante la un Logan nou, spre exemplu. Fiecare dintre aceste mașini alese de noi poate fi găsită pe site-ul Mobile.de și niciuna nu costă mai mult de 10.000 de euro.

Acestea fiind spuse, avem aici cele cinci variante:

Suzuki Vitara – 9.999 de euro

Unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte de piață, Vitara oferă multă mașină pentru banii pe care îi plătești. Cea pe care am ales-o este un exemplar din 2016 și are un motor diesel de 1,6 litri, care produce 120 CP. Cutia de viteze este manuală, dar nu are tracțiune integrală, ceea ce ar putea reprezenta un avantaj când vine vorba de consumul de carburant. Exteriorul este în stare bună, la fel și interiorul finisat cu scaune tapițate cu piele și microfibră. Este o mașină care încă se prezintă bine, chiar și după cei 249.000 de kilometri parcurși.

suv

Renault Captur – 9.999 de euro

Renault Captur este o altă mașină populară în țara noastră, iar acest SUV compact poate fi o alternativă demnă de luat în seamă. În esență, Captur este un Clio înălțat, deci împarte platforma tehnică. Exemplarul ales de noi este din 2014 și are un motor cu care posesorii de Dacia sunt destul de familiarizați, anume 0,9 TCe. Acesta dezvoltă 90 CP și este legat la o cutie de viteze manuală. Mașina are doar 94.000 de kilometri la bord, iar pozele denotă că a fost întreținută. Caroseria nu este îndoită sau zgâriată, iar interiorul din material textil este curat și nu are rupturi.

Nissan Qashqai – 9.700 de euro

Rămânem în grupul Renault-Nissan și continuăm cu un alt SUV îndrăgit, Nissan Qashqai. Cel pe care l-am ales este chiar un Qashqai+2, ceea ce înseamnă că are șapte locuri. Un exemplar second-hand bine întreținut poate fi o alternativă bună la Dacia Jogger. Acest Qashqai este din anul 2012 și are 175.000 de kilometri la bord. Motorul este unul pe motorină, de 1,6 litri, care produce 131 CP. Chiar dacă are 10 ani vechime, mașina a fost bine păstrată. Caroseria este dreaptă, iar interiorul este îngrijit. De asemenea, mașina vine și cu un plafon panoramic, lucru care va face interiorul mai luminos.

Mazda CX-5 – 9.900 de euro

Un alt SUV japonez demn de luat în seamă este Mazda CX-5. Este o mașină pe care mulți o apreciază pentru aspect, iar linia de design a ajutat-o să se mențină destul de actuală, chiar dacă acest exemplar este din 2013.

Motorul cu care vine echipată această Mazda MX-5 este unul diesel de 2,2 litri, care produce 175 CP și este legat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

În ciuda faptului că a parcurs 229.000 de kilometri, mașina arată bine. Vopseaua este în stare bună, panourile nu sunt îndoite, iar interiorul din piele a fost bine păstrat. Este și un exemplar bine dotat. Are navigație, cameră de mers înapoi, trapă, scaune încălzite, iar cel al șoferului are reglaje electrice.

Volvo XC60 – 9.690 de euro

Dacă sunteți în căutarea unui SUV premium, XC60 este unul dintre cele mai ofertante. SUV-ul suedez oferă siguranță, confort, dar și o gamă largă de opțiuni și motoare.

Cel pe care l-am ales este din 2010 și are 273.300 de kilometri la bord. Mașina are un motor diesel de 2,4 litri în 5 pistoane și produce 205 CP. Este unul dintre cele mai populare motoare de pe aceste mașini și este o unitate fiabilă, care a trecut testul timpului.

Pentru cei 9.690 de euro vei primi un XC60 în echipare R-Design, ceea ce înseamnă că mașina are un exterior mai sportiv, cu ornamente specifice versiunii.

Interiorul este din piele, fiind o tapițerie bicoloră. Așa cum ne-am aștepta de la o mașină premium, nu lipsesc dotări precum farurile cu xenon, scaunele încălzite sau trapa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NetCarShow, Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide