5 lucruri pe care le poți face pe Android Auto atunci când ești blocat în trafic

Autor: Adrian Somai 21 iul. 2023 Știri auto

Ne place sau nu, statul în trafic poate deveni o parte inevitabilă a vieții noastre de zi cu zi. Însă, în loc să ne frustrăm și să ne plictisim în mașină în timpul ambuteiajelor sau când suntem nevoiți să ne oprim pentru o perioadă mai lungă de timp, tehnologia modernă ne oferă opțiuni pentru a nu pierde chiar degeaba timpul.

Cu ajutorul Android Auto, șoferii pot face mult mai mult decât să asculte muzică sau să folosească navigația. Uite cinci lucruri interesante pe care le poți face pe Android Auto atunci când ești blocat în trafic sau atunci când ești staționat:

Raportează ambuteiajul pe Waze

Dacă tot ești blocat în trafic, măcar ajută-ți colegii de trafic prin raportarea ambuteiajului în aplicația Waze, una dintre cele mai apreciate aplicații de pe Android Auto. Atât timp cât Waze primește mai multe atenționări în ceea ce privește o zonă foarte aglomerată, aplicația va genera rute alternative pentru ceilalți șoferi care se îndreaptă în aceeași direcție. Astfel, ambuteiajul ar putea dispărea ceva mai repede!

Joacă-te

Android Auto are și jocuri datorită integrării GameSnacks, însă funcția este blocată atunci când vehiculul este în mișcare, din motive de siguranță. Acestea se pot dovedi utile însă atunci când ești în staționare, când aștepți pe cineva sau poate când ai o problemă cu mașina. Dacă intri însă într-un joc atunci când te afli în mijlocul unui ambuteiaj din care pare că nu te vei mișca prea curând, nu uita să fii atent în permanență la ceea ce se întâmplă în jurul tău!

Ascultă muzică

Ascultarea muzicii este cel mai bun mod de a te relaxa și de a aștepta ca semaforul să se facă verde. Cele mai populare aplicații și servicii de streaming sunt disponibile pe Android Auto, inclusiv YouTube Music și Spotify. Datorită integrării Coolwalk, poți controla redarea muzicii de pe ecranul tabloului de bord și poți vedea ilustrațiile albumelor, în timp ce suportul pentru comenzi vocale iți permite să redai o anumită melodie fără a mai naviga prin meniul aplicației.

Verifică vremea

Android Auto oferă deja informații despre vreme, inclusiv un widget dedicat pe ecranele de tip portret. Vestea bună este că în Google Play Store sunt disponibile opțiuni mai avansate, inclusiv Weather & Radar. Potrivit AutoEvolution, Weather & Radar afișează condițiile meteo actuale și radarul pentru a oferi o privire rapidă asupra șanselor ca precipitațiile să ajungă sau nu într-o anumită locație spre care te îndrepți tu.

Rămâi productiv prin Microsoft Teams

Poate că nu îți dorești neapărat să auzi asta, însă poți rămâne productiv și după ce ai plecat de la birou. Microsoft Teams este deja disponibil pe Android Auto, ceea ce înseamnă că poți participa la întâlniri și poți efectua apeluri de pe ecranul tabloului de bord. Aflandu-te însă la volan, aplicația nu suportă formatul video, din motive de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide