5 mașini cu roata de rezervă la vedere

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

Roata de rezervă la vedere, montată, de cele mai multe ori, pe ușa portbagajului este o declarație. Este modul prin care un model își anunță abilitățile în off-road. Dar care sunt mașinile care au purtat sau încă poartă roata de rezervă la vedere?

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz Clasa G

Mercedes-Benz Clasa G este modelul care a relansat curentul roții de rezervă montată pe ușa portbagajului. Alături de balamalele aflate la vedere și de semnalizatoarele amplasate sus lângă capotă, roata de rezervă este un element neschimbat în gama off-roader-ului de legendă.

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny, un Mercedes-Benz G-Class la scară redusă, și-a păstrat și el roata de rezervă pe ușa portbagajului. Japonezii au apelat la această soluție încă din anii ’70, odată cu apariția strămoșului SJ10 (denumit LJ50 la export).

Ford EcoSport

Construit la uzina de la Craiova, Ford EcoSport a renunțat la această abordare în echiparea standard, în 2015. Roata de rezervă amplasată pe ușa portbagajului este o dotare contra cost, care poate fi bifată în România, dacă viitorul posesor de SUV mic plătește suplimentar 350 de euro.

Toyota RAV4

Această tendință a ajuns și în gama Toyoa RAV4, venită pe lume la începutul anilor 2000. RAV4 își purta cu mândrie roata de rezervă la vedere, pe ușa portbagajului care se deschidea către dreapta. Japonezii au renunțat la această soluție însă, odată cu apariția celei de-a treia generații, în 2006.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler este un standard în segmentul vehiculelor cu abilități pe suprafețe grele, încă de când a venit pe lume în 1986. Iar roata de rezervă montată la vedere, pe ușa portbagajului, este o confirmare. Clienții pot comanda opțional o husă sau o carcasă pentru cea de-a cincea roată.

Avantajul soluției cu roata de rezervă amplasată la vedere

Cele mai multe modele sunt acum echipate cu un kit de pană sau cu o roată de rezervă de mici dimensiuni. Aceasta din urmă este, în mod obișnuit, amplasată sub podeaua falsă a portbagajului. Soluția montării ei la vedere, pe ușa portbagajului, va economisi spațiu. Astfel, ocupanții mașinii vor avea la dispoziție mai mult spațiu pentru bagaje.
Comentarii
Inchide