Pentru șefi de stat. Cum arată primul vehicul blindat făcut de Brabus? Este un Mercedes-Benz Clasa G

Autor: Elena Luchian 11 feb. 2020 Știri auto

Primul vehicul blindat creat de Brabus este un Mercedes-Benz Clasa G. La denumirea deja celebră se adaugă acum și “Invicto”. Este numele noii serii de modele armate ale casei germane de tuning.

Galerie foto

Fondată în 1977 ca o companie de tuning de înaltă performanță, specializată pe modele Mercedes-Benz, Brabus demarează un proiect nou, lansând o serie de modele blindate. Noul Mercedes-Benz Clasa G Invicto este certificat pentru clasa de protecție VR6Plus.

Poate că arată ca o mașină construită special pentru platourile unui film de acțiune, dar este cât se poate de reală. Off-roader-ul cu forme cuboide prezintă o așa-numită “celulă de apărare”, în locul componentelor care alcătuiesc, în mod obișnuit, sistemul de protecție și care sunt sudate individual de caroserie. Astfel, mașina nu prezintă puncte vulnerabile.

Caroseria și geamurile ranforsate aduc o greutate suplimentară de aproximativ o tonă. Astfel, inginerii de la Brabus au fost nevoiți să intervină și asupra suspensiei, și asupra sistemului de frânare. Discuri de 401 milimetri și etriere cu șase pistoane au fost montate pe puntea din față, în timp ce puntea din spate a rpimit discuri de 380 de milimetri și etriere cu patru pistoane, pentru ca vehiculul să se oprească la timp.

Toate vehiculele blindate construite de atelierul Brabus de acum încolo va veni cu denumirea Invicto. Nemții au în vedere și alte modele Mercedes, cu o atenție suplimentară acordată limuzinei Clasa S. Producția de serie este programată să înceapă în prima jumătate a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Brabus



Comentarii
Inchide