59 de șoferi au rămas fără permis auto pe baza unei înregistrări video

Autor: Marius Vișan 29 mart. 2021 Știri auto

59 de șoferi au rămas fără permis auto, după o acțiune a poliției rutiere. Aceasta s-a desfășurat pe 26 martie, la podul rutier de peste râul Ialomița. IPJ Ialomița a difuzat filmarea cu „vânătoarea” pe Facebook, iar clipul s-a viralizat, fiind distribuit de sute de ori într-un timp foarte scurt.

Intrat în reparații pentru cel puțin două luni, podul este un obstacol pentru cei care vor să treacă peste râul Ialomița pe ruta ce leagă sudul Moldovei de Autostrada Soarelui.

În zonă se circulă pe o singură bandă, iar traversarea podului de face alternativ, la culoarea verde a semaforului.

Joi, cu ocazia unui filtru, pe baza înregistrărilor video de la camera de luat vederi, montată la trecerea de pietoni din apropierea podului, au fost comunicate numerele de înmatriculare ale mașinilor care au trecut pe culoarea roșie.

59 de șoferi au rămas fără permis auto pentru că au traversat pe roșu

Ulterior, IPJ Ialomița a postat pe Facebook o scurtă filmare cu mai multe mașini care trec pe roșu.

„Deși în numai două ore de acțiune polițiștii rutieri au constatat că 77 de șoferi au ales variantele B și C, din care 59 au rămas fără permis de conducere, atragem din nou atenția că respectarea regulilor de circulație reprezintă o obligație a fiecărui participant la traficul rutier, iar nerespectarea legii atrage răspunderea contravențională”, a precizat din IPJ Ialomița.

Postarea de pe Facebook a Inspectoratului de Politie Județean Ialomița

”Chestionar auto pentru cei 59 de șoferi care au rămas ieri fără permis de conducere în timp ce traversau podul rutier DN 21 din municipiul Slobozia – Cartier Bora:

Semnalul roșu al semaforului:

A. obligă conducătorii vehiculelor, indiferent de direcția de deplasare să oprească;
B. permite forțarea coloanei de mașini, doar în cazul semnalizării rutiere temporare;
C. permite trecerea autovehiculelor ai căror șoferi nu respectă regulile de circulație.

(…) Să mai amintim și de faptul că o astfel de imprudență poate fi plătită cu vieți omenești!”

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Inspectoratul de Politie Judetean Ialomita / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide