700 de euro, prețul unui permis de conducere fals. Acesta era valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE și DE

Autor: Promotor 27 iul. 2022 Știri auto
700 de euro, prețul unui permis de conducere fals. Acesta era valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE și DE

Pe 25 iulie, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de călătorie și un permis de conducere, valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE, cu însemnele autorităților din Republica Moldova.

Permis de conducere cumpărat cu 700 de euro

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a procurat documentul fals, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 700 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontiera



Comentarii
Inchide