8 dotări care vor dispărea de pe maşinile moderne – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 11 apr. 2016 Știri auto

 


În trecut am mai scris câteva articole legate de dotările maşinilor moderne şi cum ne fac ele viaţa mai uşoară. Am enumerat cele 15 dotări şi tehnologii care nu trebuie să-i lipsească maşinii tale şi care sunt cele 5 dotări care pot să facă diferenţa dintre VIAŢĂ ŞI MOARTE, acum însă a venit vremea să vorbim despre acele caracteristici ale maşinii care însă se îndreaptă spre dispariţie.

Site-ul Fortune.com a făcut o listă cu accesoriile auto care probabil, în cel mult 10 ani, vor dispărea de pe maşinile moderne. Iată care sunt acestea: 

GALERIE FOTO

1. Transmisia manuală

Transmisiile automate, care nu necesită o a treia pedală, au devenit mult mai eficiente astfel încât cele manuale riscă să dispară în viitorul apropiat. 

2. Cheile

Mulţi producători auto au renunţat încă de acum câţiva ani la cheile obişnuite, atât cele pentru deschiderea uşilor cât şi cele pentru pornirea motorului. În acest scop existând dispozitive electronice care uşurează treaba şoferului, iar în acelaşi timp sunt şi cât se poate de sigure. 

3. Manivela pentru deschiderea geamului

Încă se mai găsesc printre dotările standard ale maşinilor noi din categoria low-end, dar încet, încet sigur vor dispărea. 

4. Antenele

Antenele exterioare pentru recepţia undelor radio tind să devină tot mai retro. În curând semnale GPS şi cele precum ale telefonelor mobile vor înlocui antenele, şi sigur nimeni nu le va duce lipsa. 



5. Frâna de mână

Frâna de mână electrică lansată în 2001 pe modelul Renault Vel Satis este viitorul. Versiunea electrica a frânei de mână folosieşte un motor electric care trage cablul ce acţionează frâna, eliminand astfel levierul din habitaclu.

6. Ceasurile de bord mecanice

Pe măsură ce tehnica evoluează producătorii auto renunţă la folosirea ceasurilor de bord mecanice. Astfel, pe display-urile moderne se pot afişa diverse informaţii, în funcţie de necesităţile şoferului, nu doar cele legate de viteză sau turaţiile motorului.

7. Jantele de metal

În condiţiile în care există materiale precum plasticul sau carbonul, care pot să înlocuiască metalele în anumite domenii, şi în industria auto a început să se facă schimbări în acest sens. Weds Sports, un fabricant japonez de jante a creat cea mai uşoară roată, din fibră de carbon.

8. Ştergătoarele

O echipă de cercetatori a reuşit să inventeze un mediu care respinge apa în proporţie de 100%. Dacă acesta ar fi implementat pentru construcţia de parbrize, ştergătoarele ar deveni în mod cert inutile. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide