A ajuns după gratii după ce şi-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoare COVID-19

Autor: Mihai Morcovescu 04 dec. 2021 Știri auto

Un american din Texas a fost condamnat la nouă ani închisoare deoarece și-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoare COVID-19. Bărbatul este acuzat că a obținut în mod fraudulos peste 1,6 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19 și apoi a cheltuit toți banii în interes personal.

Individul, pe numele său, Lee Price III, a declarat că cele trei companii ale sale, „Price Enterprises Holdings”, „Price Logistic Services” și „713 Construction”, aveau state de plată mari care trebuiau acoperite folosind fonduri de urgență din Programul de protecție a salariilor. Drept urmare, el a solicitat împrumuturi în valoare de 2,6 milioane de dolari.

1,6 milioane de dolari cheltuiți pe mașini, ceasuri și cluburi de noapte

Potrivit Associated Press, cu fondurile federale astfel obținute, Price a achitat un credit ipotecar și apoi și-a achiziționat un bolid Lamborghini Urus în valoare de 233.000 de dolari și o camionetă Ford F-350 al cărui preț de catalog este de 85.000 de dolari.

Bărbatul nu s-a oprit aici și a mai cumpărat un ceas marca Rolex în valoare de 14.000 de dolari, după care a cheltuit mii de dolari în cluburile de noapte din orașul natal Houston.

Lee Price, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat în iulie 2020 şi a pledat vinovat în februarie anul acesta la acuzaţiile de fraudă electronică și spălare de bani. El a fost condamnat de 110 luni de închisoare.

Acesta nu este un caz izolat de fraudă cu fonduri din Programul de protecție a salariilor pe care le cheltuiesc în interes personal. În luna mai 2021, un californian a fost arestat după ce a primit împrumuturi de peste cinci milioane de dolari.

Acesta a depus cereri la trei bănci diferite pentru a obține fonduri federale de ajutor COVID-19 pentru a ajuta patru companii pe care le opera în California. Anchetatorii au descoperit că, de fapt, aceste companii nu existau și, cel mai probabil, s-a folosit de numele altei persoane, de numărul de asigurări sociale și de semnătura acesteia.

Cu fondurile obținute, cetățeanul californian pentru a cumpăra un Ferrari 458 Italia din 2011, un Lamborghini Aventador S din 2018 și un Bentley Continental GT din 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide