A dezasamblat o Tesla Model 3 pentru a vedea cât de rapidă va deveni – VIDEO

Autor: Adrian Somai 06 iun. 2023 Știri auto

Cât de departe ai merge pentru a testa cât de rapidă poate deveni o mașină?! Un youtuber american și-a pus ideile nebune în practică și a dezasamblat o mașină Tesla Model 3 doar pentru a o testa, filmând întreaga experiență pe canalul său online. În mod clar, nu este ceva ce ar face oricine, așa că experimentul merită urmărit fie chiar și din simplă curiozitate!

Pentru a își putea pune în practică ideea, americanul a cumpărat înainte de toate o mașină Tesla Model 3 declarată daună totală. Despre Model 3 știm deja cu toții că este o mașină performantă și destul de rapidă, însă youtuberul nostru și-a dorit să afle cu cât mai rapidă poate deveni aceasta dacă va fi dezasamblată și ușurată aproape complet.

La început, Tesla Model 3 a reușit un sprint de la 0 la 96 km/h în 3.5 secunde. Americanul a scos apoi ușile și a testat din nou mașina, însă rezultatele nu au fost conform așteptărilor. Youtuberul nu s-a lăsat deloc și și-a continuat treaba, dezasamblând mașina aproape complet. Mai exact, a tăiat montanții și acoperișul, a tăiat senzorii de siguranță și sistemele de protecție, până ce mașina a fost dusă la nivel de platformă cu roți, motoare și baterie.

Accelerație mai rapidă cu până la o secundă

În cele din urmă, youtuberul american a obținut rezultatul pe care și-l dorea atât de mult. Mai exact, sprintul de la 0 la 96 km/h a putut fi realizat în numai 2.46 secunde, ceea ce înseamnă că s-a câștigat puțin mai bine de o secundă.

Am putea spune că este un rezultat spectaculos, desigur, însă succesul experimentului este unul discutabil. Până la urmă, americanul nu a dovedit prin acest experiment decât că odată cu pierderea în masă, un automobil poate deveni mult mai rapid pe șosea.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video Youtube - B is for Build


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide