A doua cea mai valoroasă companie din lume investește în noul proiect dezvoltat de Renault și Geely

Autor: Bogdan Bârliga 03 mart. 2023 Știri auto

Renault și compania chineză Geely au anunțat în noiembrie 2022 înființarea unei societăți deținută în comun pentru a produce motoare de ultimă generație pe benzină și cu tehnologie hibrid. Acest acord face parte din noul trend prin care apar o serie de parteneriate între producătorii auto mondiali pentru a împărți costurile tehnologice care devin din ce în ce mai mari.

Noua entitate anunțată de Renault și Geely are 17 uzine cu o capacitate de producție anuală de 5 milioane de grupuri motopropulsoare, cinci centre de cercetare pe trei continente și aproximativ 19.000 de angajați. Între timp lucrurile s-au schimbat și a doua cea mai valoroasă companie din lume este interesată să devină acționar la această companie. Aramco a anunțat că a semnat o scrisoare de intenție cu Renault Group și Geely privind participarea la noua companie de sisteme de propulsie cu emisii scăzute.

Saudi Aramco are o capitalizare pe bursă de 1.800 miliarde dolari și este la acest moment a doua cea mai valoroasă companie din lume după Apple. Conform unui comunicat oficial Renault compania Aramco a semnat o scrisoare de intenție pentru a deveni acționar minoritar în cadrul noii companii de tehnologie în domeniul sistemelor de propulsie care va fi constituită de Renault Group împreună cu Geely Holding Group (Geely Holding) și Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) — denumite în comun “Geely”. Noua companie va fi dedicată tehnologiilor de propulsie cu combustie internă și hibridă.

Investiția Aramco permite implementarea facilă a noilor tehnologii

Investiția Aramco va susține dezvoltarea companiei și va contribui la cercetarea și dezvoltarea unor soluții de combustibili sintetici și a unor tehnologii de nouă generație în domeniul propulsiei cu hidrogen. Este de așteptat ca Renault Group și Geely să-și mențină cote de participare egale în noua entitate independentă. Cu o rețea globală de 17 uzine mecanice și 5 centre R&D pe trei continente, viitoarea companie ar urma să devină un furnizor global cu o capacitate de producţie anuală de peste cinci milioane de transmisii și motoare cu combustie internă, hibride și plug-in hibride, vândute în peste 130 de țări.

„Parteneriatul cu Aramco va duce la un nou nivel compania noastră mixtă cu Geely Group și o va plasa în prima linie a cursei pentru dezvoltarea tehnologiilor de propulsie cu combustie internă cu emisii foarte scăzute. Intrarea Aramco reprezintă un aport unic de know-how care va ajuta la dezvoltarea unor inovații revoluționare în domeniul combustibililor sintetici și ai hidrogenului” a declarat CEO-ul Renault Group, Luca de Meo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide