A doua localitate din România cu metrou nu este Cluj! M2, prelungită până în comuna Berceni

Autor: Cristian Agatie 19 aug. 2021 Știri auto

Vestea asta va da insomnii în vestul țării, dar merită menționat că a doua localitate din România cu metrou nu este Cluj. Magistral de metrou M2 va fi prelungită până în comuna Berceni, peste Șoseaua de Centură a Bucureștiului (DNCB).

Intră în Galeria FOTO

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, reprezentanţii Metrorex şi cei ai Ministerului Transporturilor şi Intrastructuriii au verificat miercuri stadiul lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi care se construieşte pe Şoseaua Berceni. Cu acest prilej, părțile au anunţat că doresc să prelungească linia de metrou de pe Magistrala M2, astfel încât staţia de metrou Tudor Arghezi să fie doar începutul unui proiect de anvergură. Proiectul prevede construirea a încă două sau chiar trei staţii de metrou în comuna Berceni.

„Suntem în pline discuţii în ceea ce priveşte demararea extinderii magistralei de metrou până în Berceni. Îmi doresc să devină prima comună din România care va avea metrou. La sfârşitul anului 2022, începutul anului 2023, să putem scoate la licitaţie această prelungire. În acest moment lucrăm în ritm alert, împreună cu Ministerul Transporturilor şi cu Metrorex, pe şantierul staţiei de metrou Tudor Arghezi, de pe Şoseaua Berceni, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Constructorii sunt în avans cu lucrările, Primăria Capitalei ne-a validat procedurile de expropriere pentru parcarea aferentă staţiei, iar în paralel, împreună cu Apa Nova, prelungim spre comuna Berceni reţeaua de apă şi canal” , a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Magistrala M2, prelungită până în comuna Berceni. Va fi a doua localitate din România cu metrou

Potrivit informaţiilor oficiale, linia către noua staţie de metrou Tudor Arghezi va avea o lungime de 1,6 kilometri, între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură. Stația Turdor Arghezi va fi supraterană, cu o structură parter plus două etaje şi va beneficia de şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub şosea.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va asigura legătura directă cu parcarea tip park&ride de 300 de locuri. Mai mult, fiind o staţie supraterană, proiectul prevede o instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii pe timp de iarnă. Valoarea investiţiei este de 214 milioane de lei, din care 150 de milioane de lei reprezintă finanțare europeană.

Primarul de la sectorul 4, Daniel Băluță, anunțase încă din 30 iunie dorința de a prelungi linia de metrou până în comuna Berceni. În prezent, însă, proiectul a devenit cert, iar licitația de proiectare va fi deschis în curând.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Daniel Băluță, Youtube/Răducu pe Drum


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide