Traficul pe șoseaua Berceni, dat peste cap de lucrările la noua stație de metrou

Autor: George Cristea 18 ian. 2021 Știri auto

Traficul pe șoseaua Berceni este dat peste cap de lucrările la noua stație de metrou. Pe un sector de circa 500 de metri, în zonă se circulă pe o singură bandă.

Intră în Galeria FOTO

Pentru executarea lucrărilor la viitoarea stație de metrou Tudor Arghezi, șoseaua Berceni are traficul restricționat pe un sector de circa 500 de metri. Lucrările au început luni, 18 ianuarie, astfel că șoferii sunt rugați să circule cu atenție în zonă.

„Începând cu data de 18 ianuarie a.c., ora 10.00, traficul rutier de pe Șos. Berceni va fi restricţionat pe o porţiune de 500 de metri, pe sensul de ieşire din Mun. Bucureşti, urmând ca circulația rutieră din zona respectivă să fie organizată în ambele sensuri, câte o bandă de circulație pe fiecare sens. Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Traficul pe șoseaua Berceni, restricționat pentru construirea unei noi stații de metrou

Și primăria sectorul 4 a avertizat șoferii de lucrările din zonă, despre care spune că nu s-ar putea realiza fără restricționarea circulației pe unul dintre firele de mers.

„Este un proiect extrem de important pentru toţi bucureştenii, pentru cei care folosesc acest mijloc de transport, dar mai ales pentru comunitatea noastră. Trebuie să vă anunţ că de mâine (18 ianuarie – n.r.), odată cu demararea acestor lucrări, traficul în zonă va fi restricţionat pentru o perioadă de timp, pe o porţiune de 500 de metri, pe sensul de ieşire din Bucureşti. Conducem calm, cu atenţie şi fără să ne enervăm. Cel mai important lucru este să ajungem în siguranţă acasă, la locul de muncă sau acolo unde avem treabă”, a anunţat pe Facebook, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Prelungirea magistralei 2 de metrou (M2) până la Șoseaua de Centură este un obiectiv mai vechi al Metrorex. În această zonă, linia de metrou va fi construită la suprafață. În prezent, singura staţie de metrou construită la suprafaţă din reţeaua Metrorex este cea de la Berceni (fosta IMGB). În cazul stației Tudor Arghezi, este vorba de o clădire cu subsol, parter şi două etaje. Lungimea noii linii de metrou este de circa 1,6 kilometri și, împreună cu stația, are costuri preconizate de circa 50 de milioane de euro. Lucrările ar trebui să se încheie în 2023.

În afară de prelungirea magistralei 2 de metrou, Bucureștiul are în plan construirea a două noi linii de metrou. Este vorba de  M4 Gara de Nord – Progresu și de M6 1 Mai – Otopeni (NORD).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide