A dus Dacia Duster pe Nurburgring! Cum s-a descurcat SUV-ul pe „Iadul Verde” – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 ian. 2024 Știri auto

Dacia Duster a fost supusă unui test de drum mai puțin ortodox. SUV-ul românesc a fost dus pe circuitul Nurburgring, acolo unde a fost pus la încercare.

Când ne gândim la Nurburgring, în special la bucla de nord (Nordschleife), ne vin în minte mașini puternice, pregătite pentru a înfrunta cei aproximativ 20 de kilometri ai circuitului supranumit „Iadul Verde”. Cu toate acestea, Pentru o bună perioadă a anului, circuitul este deschis circulației publice, funcționând asemenea unui drum cu taxă, unde plătești pentru a putea conduce.

Astfel, orice om își poate duce mașina pe circuit pentru a se distra la volanul acesteia. Am văzut de-a lungul timpului inclusiv dube de marfă sau chiar autocare, așa că putem spune că „cerul este limita”.

Inclusiv Dacia Duster și-a etalat abilitățile pe circuitul din Germania, cu toate că nu ar trebui să ne așteptăm la dinamica unui Porsche 911 GT3 RS.

Dacia Duster de Nurburgring, printre supercar-uri de sute de mii de euro

Clipul ce ne prezintă întreaga aventură a fost publicat pe canalul Matthias Malmedie. Matthias a dus o Dacia Duster Mat Edition, o ediție limitată complet echipată a SUV-ului. Dintre cele câteva sute de exemplare produse, 74 au ajuns în România. Fiind bazată pe echiparea de top, mașina folosește motorul de 1,3 litri și 150 CP, care este conectat la transmisia automată EDC cu 6 trepte. Pe această configurație nu a existat tracțiune integrală.

După o scurtă repriză pe autobahn, acolo unde mașina a atins o viteză maximă de 175 km/h, Matthias a dus SUV-ul pe Nurburgring pentru a vedea de ce este în stare. Nu a fost o zi foarte aglomerată, astfel că nu au existat foarte multe mașini pe care să le depășească sau de care să fie depășit. Însă a întâlnit un BMW M2, un Porsche 911 GT3, dar și alte modele Porsche sau Aston Martin, astfel că umilul Duster a avut parte de companie selectă.

Bineînțeles, din punct de vedere dinamic nu se poate compara cu aceste mașini sport, dar SUV-ul a reușit să facă un tur pe circuitul din Germania fără nicio problemă. Garda la sol înaltă, suspensia moale și anvelopele menite să fie eficiente nu au ajutat mașina, dar Nurburgring poate fi o experiență distractivă chiar și în cele mai simple automobile.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Matthias Malmedie / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide