A fost montată structura metalică a pasajului de la Domnești. Imagini cu cea mai așteptată lucrare de pe Centura Capitalei

Autor: Cristian Agatie 14 oct. 2021 Știri auto

A fost montată structura metalică a pasajului de la Domnești. Iată cum arată acum cea mai așteptată lucrare de pe Centura Capitalei, care include un sens giratoriu suspendat.

Intră în Galeria FOTO

Compania care construiește pasajul de la Domnești de pe Centura Capitalei a montat ultima grindă principală care închide tablierul metalic al viitoarei construcții. Stadiul lucrărilor a ajuns, astfel, la 40%, ceea ce înseamnă că se află în grafic pentru inaugurarea prevăzută pentru toamna anului viitor.

„Pasajul Domnești capătă forma finală. A fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat. Și asta, după ce în noaptea de 26 spre 27 septembrie am montat grinzile principale ale pasajului Domnești, peste Centura Capitalei, iar în ultimele zile au fost montate și grinzile principale peste linia feroviară“, a scris pe Facebook Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

A fost montată structura metalică a pasajului de la Domnești: Când va fi deschisă circulația

Contractul pentru proiectarea și execuția pasajului de la Domnești a fost semnat în 2017 cu antreprenorul român Straco pentru aprox. 100 de milioane de lei. Proiectul a fost întârziat cel puțin un an după ce fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea. Între timp, lucrările pentru lărgirea arterei nu vor cuprinde și montarea liniei de tramvai, pentru că PMB nu are fonduri pentru această investiție.

Zona Prelungirea Ghencea-Domnești este una dintre cele mai aglomerate din Capitală. Cozile se întind zilnic pe 4-5 kilometri, iar timpul de așteptare pentru a trece intersecția ajunge și la zeci de minute. Ruta este și mai circulată în sezonul estival, pentru că asigură tranzitul turiștilor între A 1 și A 2- Autostrada Soarelui.

Alte trei pasaje mai sunt în lucru pe Centura Capitalei, la Cernica, Berceni și Popești-Leordeni. La Mogoșoaia, pasajul construit a fost deschis circulației în urmă cu două săptămâni. Singurul sens giratoriu suspendat din România este în acest moment cel de Blejoi, în zona de nord a municipiului Ploiești.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide