Cine a furat Autopilot-ul? Mai mulți posesori de Tesla spun că funcția le-a dispărut!

Autor: ProMotor 26 mart. 2020 Știri auto

Mai mulți posesori de Tesla se plâng că le-au dispărut Autopilot-ul sau alte funcții pentru care plătiseră. Sistemul de rulare autonomă nu mai este disponibil la mașinile lor nou-nouțe și dau vina pe constructorul auto.

GALERIE FOTO

Hackeri? Magie? Ce poate să fie? Mai mulți posesori de Tesla au avut un șoc atunci când au încercat să activeze funcția Autopilot. Aceasta pare să fi dispărut din meniu.

În luna februarie, Jalopnik a relatat cazul unui bărbat care deține o Tesla Model S din 2017, achiziționată de la o reprezentanță în decembrie 2019. La acea vreme, mașina era echipată cu Enhanced Autopilot și Full Self driving Capability, ceea ce înseamnă că limuzina electrică putea să ruleze automat fără intervenția șoferului. Cele două opțiuni l-au costat pe Alec 8.000 de dolari.

Tesla a efectuat ulterior, de la distanță, o verificare a soft-ului la acel vehicul și a decis să elimine funcția Autopilot fără să informeze reprezentanța. Proprietarul a aflat abia după ce a mers cu mașina la un service în luna ianuarie a acestui an.

Alec s-a plâns la Tesla, iar reprezentanții companiei i-au explicat că funcția Autopilot a fost îndepărtată de la mai multe vehicule, pentru că clienții nu plătiseră pentru ea, iar mașina sa este în aceeași situație. “Am verificat istoricul achiziției și, din păcate, nu ați plătit pentru funcția Full Self Driving. Dacă încă sunteți interesat de aceste opțiuni, putem începe procedura de achiziție”, a fost răspunsul primit de Alec, care plătise pentru opțiuni.

Editorii de la Jalopnik au fost contactați de un posesor de Tesla care pățise ceva asemănător. Brett achiziționase un Model X P100D și plătise 20.000 de dolari pentru modul Ludicrous și încă 5.000 de dolari pentru funcția Full Self Driving. Tesla a decis ulterior să elimine modul Ludicrous.

Un posesor de Model X P90D a raportat și el o problemă identică. Modul Ludicrous i-a dispărut de la mașină la 60 de zile de la achiziționare.

Cei de la Tesla susțin că aceste funcții nu pot să dispară, pur și simplu, pentru că sunt unice pentru fiecare mașină, chiar dacă sunt comercializate aftermarket. Dar nici această explicație nu are sens pentru cei are au plătit pentru funcții de care nu se mai pot folosi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide