A treia generaţie Dacia Duster a intrat în lucru. Când va fi lansată?

Autor: ProMotor 06 mart. 2020 Știri auto

Inginerii Renault se pregătesc pentru cea de-a treia generaţie a SUV-ului produs la Mioveni Dacia Duster.

Conform unei știri publicate de Ziarul Financiar, noul Duster va fi lansat cel mai probabil în 2026. Inginerii Renault deja lucrează la cea de-a treia generaţie a SUV-ului Duster, în contextul în care maşina ar trebui lan­sată peste şase ani, iar Duster 2 facelift peste doi ani.

„Deja am început să lucrăm la Duster 3. Duster 2 este un succes extraordinar pentru noi. Dar nu suntem singuri pe piaţă, iar concurenţa ne face să evoluăm şi vom face asta cu următoarea generaţie“, a explicat Laurens van den Acker, designer-şef al Grupului Renault, pentru zf.ro.

În anul în care a apărut primul Duster, în 2010, nu mai exista pe piaţa europeană niciun alt SUV mic care să concureze cu modelul Dacia. Zece ani mai târziu, segmentul a crescut la peste 20 de mo­dele, pe măsură ce aproape toţi construc­torii pre­zenţi pe piaţa europeană şi-au completat por­tofoliul cu crossovere mici.

Din 2010 şi până în prezent, Dacia a produs în România 1,8 milioane de unităţi cu o valoare de piaţă cumulată de 27 mld. euro, luând în calcul un preţ mediu de 15.000 de euro cu TVA.

Datorită cererii foarte mari, în România Ford produce la Craiova două modele pe acelaşi segment cu Duster: Ford Eco Sport și Ford Puma.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com



Comentarii
Inchide