Un candidat a venit băut la proba practică pentru carnetul de conducere. Cu ce amendă s-a ales

Autor: Radu Țuțulan 17 nov. 2023 Știri auto

Un bărbat din județul Argeș a venit băut la proba practică pentru carnetul de conducere, dar nu se aștepta să fie pus să sufle în etilotest. Ce a pățit candidatul când a fost prins de polițistul care îl examina.

Se știe că înainte de a da proba practică pentru permisul auto majoritatea candidaților au foarte mari emoții.

Un bărbat din județul Argeș a încercat să-și înece cu alcool aceste emoții. Astfel, s-a „cinstit” cu o seară înainte, pentru a prinde curaj la examenul practic. Nu se aștepta, însă, ca în loc de testare practică să fie testat pentru alcool.

A venit băut la proba practică pentru carnetul de conducere

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a venit astăzi la susținerea probei practice a examenului de permis în Câmpulung Muscel, a fost testat pentru consum de alcool. Polițistul care îl examina a simțit că argeșeanul miroase a băutură și i-a chemat pe colegii de la Poliția Rutieră să îl testeze. Alcooltestul a indicat o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Radu Perianu, Prefectul județului Argeș, citat de News.ro.

Potrivit autorităților, bărbatul era la a doua încercare de a obține permisul. Acesta i-a recunoscut polițistului că a băut cu o seară înainte, asta nu l-a scăpat de sancțiune.

Candidatul a fost declarat „respins” la proba practică a examenului pentru permis. Și s-a ales, totodată, cu o amendă în valoare de 1.305 lei.

Al doilea caz în doar câteva săptămâni

Acesta este al doilea caz în doar câteva săptămâni când un candidat vine băut la proba practică.

Tot în județul Argeș, în a doua jumătate a lunii octombrie, un alt bărbat a consumat alcool înainte de examen.

În momentul în care a suflat în etilotest, aparatul a indicat o concentrație de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide