A vrut să mituiască un polițist, dar acesta l-a dat pe mâna colegilor

Autor: ProMotor acum 3 ani Știri auto
A vrut să mituiască un polițist, dar acesta l-a dat pe mâna colegilor

Un bărbat de 64 de ani a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist. Bărbatul voia să ofere unui polițist 1.000 de lei ca să nu îi facă dosar fiului său, prins băut la volan.

Cei mai mulți se gândesc la mită ca la o faptă pentru care sunt blamați (și, adesea, condamnați) doar doar cei aflați în funcții publice. Puțini știu că mita funcționează în ambele sensuri, iar cel care oferă mită este la fel de vinovat (și poate fi, de asemenea, condamnat) ca și cel care o primește. Practic, este ca o ruletă rusească, pentru că nu poți ști dacă polițistul (în acest caz) va primi banii și va închide ochii sau te va da pe mâna anchetatorilor.

În acest caz, poliţistul a refuzat banii, iar Serviciul Anticorupţie Dolj a organizat un flagrant. Bărbatul este acum cercetat sub control judiciar pentru dare de mită. Potrivit unui comunicat al Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, un echipaj de poliţie a oprit, duminică, în trafic, pe DN 6B, în comuna Goieşti, judeţul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism în timp ce seafla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea probelor biologice, iar tatăl acestuia, care a ajuns ulterior la spital, a vrut să mituiască un polițist. Bărbatul a promis ofiţerului de poliţie 3.000 de lei şi produse alimentare pentru a nu constata infracţiunea săvârşită de fiul său. Oferta a fost refuzată de poliţist.

„Ulterior, la sediul IPJ Dolj, unde conducătorul auto a fost condus în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, tatăl acestuia a reiterat oferta şi a oferit poliţistului suma de 1.000 de lei, din cei 3.000 lei promişi. Şi de această dată poliţistul a refuzat categoric şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii. Ca urmare a sesizării, tatăl conducătorului auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 1.000 de lei ofiţerului de poliţie”, se arată în comunicat.

Bărbatul acuzat de dare de mită a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar apoi Tribunalul Dolj a dispus cercetarea sub control judiciar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ShutterstockComentarii
Inchide