Un bărbat a zgâriat 22 de mașini pentru că blocau trotuarul. Ce a pățit când a fost prins de proprietari

Autor: Radu Țuțulan 21 apr. 2024 Știri auto
Un bărbat a zgâriat 22 de mașini pentru că blocau trotuarul. Ce a pățit când a fost prins de proprietari

Un bărbat a zgâriat 22 de mașini parcate pe o stradă din Sibiu, supărat că acestea ocupau tot trotuarul și pietonii nu mai avea pe unde trece. Iată ce a pățit când a fost prins de proprietarii acestora.

Un tânăr, în vârstă de 34 de ani, a zgâriat 22 de mașini pe o stradă din Sibiu.

Bărbatul era supărat că autoturismele erau parcate pe trotuar și blocau trecerea pietonilor.

A zgâriat 22 de mașini care blocau circulația pietonilor pe trotuar

De foarte mulți ani, pe micuța stradă Traian Demetrescu, din municipiul Sibiu, mașinile sunt parcate pe trotuar.

În general, acestea aparțin celor care locuiesc în zonă și sunt urcate pe jumătate pe trotuar.

Dar, pentru că trotuarul e desul de îngust, spațiul rămas pentru pietoni este, de multe ori, de cel mult jumătate de metru.

Supărat că nu are loc să meargă pe trotuar, un tânăr din județul Timiș a decis să se răzbune. A luat un obiect ascuțit și a început să zgârie, rând pe rând, mașinile care îi blocau trecerea.

În total, a avariat 22 de mașini, relatează Turnul Sfatului, citat de G4media.ro.

Ce s-a întâmplat când a apărut poliția?

Evenimentul a avut loc în noaptea de 15 spre 16 aprilie. Alertați de zgomotele ciudate, câțiva proprietari au ieșit din casă și l-au surprins pe tânăr în timp ce le zgâria mașinile. Aceștia l-au imobilizat și au chemat poliția.

La locul incidentului a fost identificată și persoana bănuită de săvârșirea faptei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Timiș, care a fost surprins și imobilizat de către proprietarii autoturismelor”, relatează IPJ Sibiu.

Proprietarii au depus plângere la poliție, iar bărbatul este acum cercetat penal pentru distrugere.

Are voie pietonul să lovească mașina cu piciorul sau pumnul?

Chiar dacă un șofer încalcă legea rutieră și nu acordă prioritate celui care traversează sau parchează pe trotuar blocând trecerea celor care merg pe jos, pietonul nu are voie se lovească mașina cu piciorul sau cu pumnul.

Aceste gesturi reprezintă o infracțiune. Pietonii care fac asta, deși poate au dreptate să fie supărați pe șoferul respectiv, încalcă legea penală. Iar dacă un conducător auto care nu a acordat prioritate e amendat și rămâne fără permis 30 de zile, un pieton care lovește o mașină riscă să stea chiar și doi ani la închisoare”, a declarat pentru ProMotor avocatul Valentin Ciobanu.

Practic, cei care lovesc mașinile sau alte vehicule cu piciorul, palma, bâta sau orice alt obiect, pot fi acuzați de distrugere.

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, prevede Art. 253 (1), din Codul Penal.

Tot la distrugere se pot încadra și cei care vandalizează un vehicul parcat neregulamentar sau pe o proprietate privată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide