Abarth se relansează în America de Sud cu un tratament aplicat SUV-ului compact Pulse

Autor: Mihai Morcovescu 19 mart. 2022 Știri auto

La aproape un an de la lansarea pe piețele din America de Sud, SUV-ul compact Pulse primește acum tratament Abarth. Noua versiune sportivă a modelului semnat de Fiat marchează, astfel, revenirea brandului de performanță din Torino pe piața sud-americană după 18 ani.

SUV-ul realizat de italieni va fi lansat în toamna acestui an. Din păcate, modelul nu va ajunge și în Europa.

Abarth Pulse vine cu motor turbo de 1,3 litri și 185 CP

În același timp, acest Pulse marchează și o premieră absolută. Este primul model înalt modificat de specialiștii mărcii torineze. Pulse este cel de-al treilea automobil care primește tratament Abarth în Brazilia, după Stilo (2002-2008) și 500 Abarth (2014-2017).

Din punct de vedere estetic, mașina a primit o parte frontală agresivă. Se distinge grila unică de tip fagure proeminentă cu sigla scorpionului și o pereche de prize de aer verticale false, care flanchează spoilerul. Acesta a primit o tentă mai sportivă și integrează în partea inferioară un set de proiectoare de ceață de mici dimensiuni.

De asemenea, mașina a primit o serie de accente vopsite în culoarea roșie, specifice Abarth. Acestea se regăsesc la nivelul barelor de protecție, a oglinzilor laterale și pe laterale, în partea inferioară a caroseriei. Plafonul este finisat în negru lucios.

În același timp, cei de la Abarth au mai montat pe SUV-ul compact jante negre de 17 inch cu cinci spițe, un difuzor ornamental și o evacuare dublă. Sigla Abarth apare pe capacul portbagajului și pe aripile față, iar pe hayon, în locul tradiționalei embleme Fiat, și-a făcut loc inscripția Abarth.

Momentan nu se cunosc detaliile tehnice ale noului Abarth Pulse. Cu toate acestea, este posibil ca SUV-ul compact italian să primească sub capotă motorul turbo Firefly Flex cu 4 cilindri de 1,3 litri.

Acesta livrează 185 CP și 271 Nm de cuplu atunci când funcționează cu etanol. Etanolul este un combustibil foarte popular în Brazilia. Dacă este alimentat cu benzină, puterea generată va fi de 180 de cai-putere. Propulsorul va fi asociat unei cutii de viteze automată cu 6 trepte.

Noul Abarth Pulse a fost dezvoltat în Brazilia și își va face debutul în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Abarth


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide