Abarth va lansa în 2023 o versiune de performanță a modelului electric Fiat 500e

Autor: Mihai Morcovescu 14 mart. 2022 Știri auto

Italienii de la Abarth au confirmat că vor lansa o versiune de performanță bazată pe modelul Fiat 500e în cursul anului 2023. Viitorul hot-hatch va fi primul automobil cu emisii zero care va purta însemnele brandului sportiv deținut de Grupul Stellantis.

Abarth 500 electric va oferi o autonomie de circa 300 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În același timp, oficialii mărcii de performanță din Torino au anunțat că tratament Abarth vor primi cel mult trei modele Fiat. Primul care va purta sigla scorpionului va fi 500-le electric. Anunțul a fost făcut de șeful Fiat, Olivier Francois, informează publicația britanică Autocar.

Reprezentantul companiei a precizat că viitorul model se află în faza testelor finale. „În urmă cu circa un an și jumătate spuneam că nu poate fi foarte greu să construiești o versiune Abarth pentru modelul Fiat 500e. Mașinile cu emisii zero sunt oricum distractive la condus. Vestea bună este că lucrăm activ la acest model și, odată ce va fi confirmat, va fi destul de rapid. De asemenea, va oferi o experiență fantastică de condus”, a declarat Olivier Francois pentru sursa citată.

Acesta a mai spus că procesul de dezvoltare nu este deloc ușor. Motivul îl reprezintă faptul că, din punct de vedere tehnic, va trebui modificat totul. Cu toate acestea, procesul de dezvoltare merge conform planului, iar anul viitor mașina va putea fi lansată.

Actualul Fiat 500e oferă 120 CP și are o baterie Li-Ion integrată cu o capacitate de 42 kWh. În aceste condiții, mașina poate parcurge până la 320 de kilometri între două încărcări. Modelul este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/oră în 9 secunde. Este de așteptat ca versiunea Abarth să atingă „suta” în mai puțin de 7 secunde și o viteză de top de peste 160 km/h.

Nu se știe încă dacă Abarth-ul electric va avea același acumulator sau va sacrifica o parte din autonomie în favoarea unor performanțe superioare. În plus, acesta va oferi un sunet sportiv artificial, dar va fi disponibil și cu o opțiune prin care va fi complet silențios.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide