Abarth introduce o serie de actualizări pentru hot-hatch-urile 595 și 695

Autor: Mihai Morcovescu 10 mart. 2022 Știri auto

Abarth anunță o serie de noutăți pentru modelele 595 și 695, care vor oferi două variante de putere și patru pachete de personalizare. Versiunile 2022 ale celor două hot-hatch-uri aduc un omagiu fondatorului companiei Carlo Abarth în 1949.

Acestea ar putea fi printre ultimele update-uri înainte ca italienii să treacă la un portofoliu electrificat. Acest lucru se va întâmpla începând cu anul 2024

Abarth 595 și 695 folosesc același motor 1.4 T-Jet

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Abarth 595 și 695 primesc un set de actualizări estetice. Astfel, modelul 595 primește jante de 16 inch și un sistem de evacuare cu două terminații duble. De asemenea, mașina vine cu carcase ale oglinzilor în culoarea caroseriei și cu accente cromate satinate.

Trecând la interior, clienții vor beneficia de o planșă de bord gri și de un ecran tactil de 7 inch pentru sistemul de infotainment. În plus, tapițeria este din material textil negru. Din ofertă mai fac parte un pedalier din oțel inoxidabil și un volan plat în partea inferioară. Standard sunt disponibile suspensie spate Koni și discuri de frână ventilate de 284 mm pe față și 240 mm pe spate.

Modelul Abarth 695 oferă un pachet estetic în care sunt incluse jante de 17 inch. Totodată, este oferit și un sistem de evacuare Record Monza cu patru terminații cromate. Kit-ul exterior este completat de un set de amortizoare Koni și discuri de frână ventilate cu diametrul de 305 mm pe față. La interior regăsim scaune frontale Sabelt, tapițerie din piele Alcantara, și un volan cu inserții din carbon.

În același timp, italienii de la Abarth oferă clienților trei pachete de individualizare. Acestea iau locul nivelurilor de echipare de până acum. Pachetul Turismo este disponibil pentru ambele modele și vine cu jante Granturismo de 17 inch, oglinzi finisate în crom satinat, embleme speciale, tapițerie din piele, planșă de bord îmbrăcată în Alcantara. În plus, 695 Turismo vine și cu trapă.

Abarth 595 și 695 folosesc același motor 1.4 T-Jet

Al doilea pachet, denumit F595 include sistemul de evacuare Record Monza Sovrapposto cu terminații verticale. Totodată, mai sunt disponibile jante de 17 inch, embleme F595, tablou de bord negru mat și suspensie Koni pentru ambele punți.

În sfârșit, pachetul Competizione pentru modelul 695 conține aceeași evacuare Record Monza Sovrapposto și scaune Sabelt din carbon cu cusături roșii. În plus, este oferite un diferențial cu alunecare limitată pentru versiunile cu transmisie manuală.

Atât Abarth 595, cât și Abarth 695 sunt echipate cu același motor turbo 1.4 T-Jet. Dar, versiunile 2022 vor oferi un bagaj de putere mai mic, și anume 165 CP pentru 595 și 180 CP pentru 695. Puterea este transmisă roților din față prin intermediul unei cutii manuale sau a uneia automată, ambele cu câte cinci rapoarte.

În aceste condiții, 595 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, în timp ce 695 are nevoie de 6,7 secunde pentru a ating „suta”.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Abarth


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide