Abonamentul Mercedes pentru mai multă putere ar putea să nu fie legal în Europa

Autor: Adrian Somai 28 nov. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz a anunțat în urmă cu câteva zile introducerea unui abonament pentru modelele sale electrice din gamă. În schimbul a 1.200 de dolari, clienții din Statele Unite ai producătorului german ar putea beneficia pentru un interval de un an de o putere mai mare.

Abonamentul gândit de germani este valabil pentru modelele electrice din gama Mercedes-Benz, și anume EQE, EQE SUV, EQS și EQS SUV. Important însă de precizat, abonamentul ar fi disponibil deocamdată doar pentru anumite versiuni ale acestor modele, și anume EQE 350 4Matic, EQE SUV 350 4Matic, EQS 450 4Matic și EQS SUV 450 4Matic.

În cazul modelelor EQE, plata acestui abonament anual va aduce creșterea puterii motorului electric de la 292 de cai putere la 353 de cai putere, potrivit Motor1. Apoi, în cazul modelelor EQS, puterea va crește de la 360 la 449 de cai putere. O creștere a puterii destul de insemnata, așadar, pe care mai mult ca sigur că și-ar dori-o mulți posesori ai acestor modele!

Probleme de ordin legal în Europa

Deși asemenea abonamente ar putea deveni o normalitate în industria auto actuală, oficialii Mercedes-Benz susțin că pe plan european există anumite obstacole de ordin legal care i-ar putea împiedică pe clienții acestor modele să beneficieze de această opțiune. Germanii nu au oferit încă prea multe detalii legate de acest subiect, însă este clar că pentru moment un astfel de abonament nu ar putea fi oferit și în Europa.

Merită menționat totuși că ar putea exista portițe legale care să permită acest lucru. Spunem asta în special atunci când ne aducem aminte de upgrade-ul primit de Polestar 2 la sfârșitul anului trecut. Printr-un așa numit “Performance Software Upgrade”, Polestar 2 a primit, de asemenea, o creștere a puterii propulsorului electric cu care este echipat. Diferența constă însă în faptul că posesorii modelelor Polestar 2 au plătit pentru acel upgrade o singură dată, nu sub forma unui abonament lunar sau anual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide