Accident devastator în județul Vrancea, între un microbuz și un autoturism. A fost activat planul roșu

Autor: George Cristea 16 iun. 2020 Știri auto

Un accident devastator s-a produs marți dimineața în județul Vrancea, între un microbuz și un autoturism. La locul accidentului au fost trimise 11 autospeciale, dar și elicopterul SMURD. Potrivit primelor informații, două persoane au decedat iar alte 11 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intră în Galeria FOTO

Update: Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată o situație diferită de cea prezentată de polițiști. Din filmul pe care îl puteți vedea mai jos în articol se poate vedea cum șoferul mașinii Fiat Punto trece peste axul drumului înainte de impactul devastator. În acel moment șoferul microbuzului trage și el de volan tot spre axul drumului, în speranța că autoturismul va trece prin dreapta lui. Numai că șoferul acestuia își dă seama de greșeală și trage brusc de volan dreapta, exact în microbuzul care încerca să-l evite.

Știrea inițială:

Planul Roşu de intervenţie a fost activat, marţi dimineaţa, în judeţul Vrancea. Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit, la faţa locului fiind trimise 11 autospeciale, dar şi elicopterul SMURD, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Astăzi (marţi – n.red.), ora 07.00, pe DN2D, în apropierea localităţii Boloteşti, conducătorul unui microbuz a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens,
intrând în coliziune cu un autoturism. Din impact a rezultat decesul a doua persoane şi vătămarea corporală a altor 11 persoane. Traficul în zonă este blocat în acest moment”, au anunțat reprezentanți ai Poliţiei Vrancea.

Planul Roșu de Intervenție, activat după un accident devastator în județul Vrancea

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, menţionează și IGSU.

La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de descarcerare şi patru ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulantă. În sprijin, se va deplasa şi un elicopter SMURD.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

După ridicarea restricțiilor de circulație, numărul și gravitatea accidentelor rutiere a crescut. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, cele mai multe dintre accidentele grave se produc în condiții optime de rulare – carosabil uscat, vreme frumoasă și vizibilitate optimă.

Am avut inclusiv mai multe accidente grave în care au fost implicate microbuze care transportau pasageri, ceea ce a impus declanșarea Planului Roșu de Intervenție. Nu mai departe de săptămâna trecută, un alt microbuz a fost implicat într-un accident pe DN67C din județul Vâlcea. Din fericire, nimeni nu și-a pierdut viața, dar opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

VIDEO cu momentul impactului

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide