Studiu îngrijorător: Cele mai multe accidente rutiere au loc în timpul concediilor

Autor: ProMotor 07 iun. 2020 Știri auto

Cele mai multe accidente rutiere au loc în timpul concediilor, relevă un studiu efectuat de Institutul Național de Statistică după analizarea accidentelor produse în 2019. 1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Intră în Galeria FOTO

Contrar folclorului, cele mai multe și mai grave accidente rutiere se petrec în cele mai bune condiții de circulație. Nu în timpul nopții, nu în timpul iernii, pe zăpadă și nu în perioadele cu traficul cel mai aglomerat. Nu în ultimul rând, cele mai grave accidente se petrec în oraș, acolo unde cel mai mulți credem că viteza de deplasare este prea mică pentru a pune probleme.

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulată de către Institut Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Studiu: Care sunt lunile cu cele mai multe accidente rutiere

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

Statisticile arată că în lunile de vară au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat. Bucureştiul conduce în top cu cele mai multe accidente rutiere (3.978).

Potrivit unui studiu recent, în condițiile reducerii traficului pe perioada stării de urgență, a scăzut numărul accidentelor rutiere grave, dar nu și numărul morților. La fel de paradoxal, deși avem mașini din ce în ce mai sigure și mai sofisticate, mortalitatea din accidente este în creștere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide