Accident cu un microbuz de călători în județul Vâlcea. A fost activat planul roșu – VIDEO

Autor: ProMotor 10 iun. 2020 Știri auto

În județul Vâlcea s-a produs miercuri dimineața un accident în care a fost implicat un microbuz în care se aflau 14 călători. Numărul mare de victime a determinat activarea planului roșu de către autorități.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs pe DN67C, pe raza localității Bunești din județul Vâlcea, între un autoturism Volkswagen Passat și un microbuz de călători în care se aflau 14 persoane. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat, rezultând rănirea a 11 călători, unul dintre aceștia necesitând un echipaj de descarcerare pentru a fi eliberat dintre fiarele mașinii.

Potrivit Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, la fața locului au intervenit, pe lângă echipajul de descarcerare, șase echipaje SMURD și șapte echipaje de la serviciul județean de ambulanță Vâlcea.

Accident de microbuz în Vâlcea. Cum s-a produs accidentul pentru care s-a activat planul roșu?

„Şapte victime au fost preluate de SAJ şi una de SMURD Vâlcea. În autoturism a fost o victimă, iar în microbuz zece. Aparent nicio persoană nu este în stare gravă. Având în vedere numărul mare de victime a fost declanşat Planul roşu de intervenţie. Persoana care a fost încarcerată este o femeie, în vârstă de 52 de ani”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Din fericire, nicio persoană nu a fost grav rănită, dar opt au avut nevoie de îngrijiri medicale – cinci femei și trei bărbați.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a informat că accidentul a avut loc după ce șoferul unui autoturism care mergea pe sensul de mers Vâlcea – Gorj a intrat pe contrasens și a izbit microbuzul în care erau 14 persoane.

Numărul accidentelor rutiere a crescut îngrijorător odată cu ridicarea restricțiilor de circulație. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, cele mai multe dintre accidentele grave se produc în condiții optime de rulare – carosabil uscat, vreme frumoasă și vizibilitate optimă.

Chiar și în perioada de pandemie, în care traficul rutier a fost redus la minimum, numărul persoanelor care au decedat în accidente rutiere a rămas la un nivel ridicat. Un alt paradox relevat de statistici, este că numărul victimelor din accidente rutiere rămâne mare, chiar dacă avansul tehnologic a dus la construirea unor mașini din ce în ce mai sigure.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide