Un accident grav a avut loc pe banda de urgență, pe Autostrada A1

Autor: David Andrei 23 apr. 2021 Știri auto

Un accident grav a avut loc pe banda de urgență, pe Autostrada A1. Un microbuz plin cu pasageri a lovit din spate un TIR.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc pe la kilometrul 333 al Autostrăzii A, pe sensul de mers Sebeș-Simeria. Un microbuz a intrat în coliziune cu un TIR.

Șapte pasageri și șoferul se aflau la bordul microbuzului. Șase dintre pasageri au ieșit singuri din mijlocul de transport avariat. Cel de-al șaptelea a fost extras de către echipa de descarcerare. Acesta a fost stabilizat și transportat de către Serviciul de Ambulanță Județean la Unitatea de Primiri Urgențe Deva în stare de conștiență.

Alți cinci pasageri au ajuns la UPU Deva, Hunedoara și Orăștie pentru investigații, deși prezentau leziuni minore.

La locul accidentului au intervenit trei echipaje SMURD, o echipă de descarcerare și trei echipaje SAJ. Li –s-a alăturat și o autospecială de transport victime multiple ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Deva și Alba.

Până la finalizarea cercetărilor la locul accidentului, circulația pe Autostrada A1 pe sensul de mers Sebeș-Simeria s-a desfășurat pe o singură bandă.

De ce a avut loc acest accident pe banda de urgență?

Microbuzul și TIR-ul au intrat în coliziune pe banda de urgență. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru a afla cu precizie circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Cel mai probabil, TIR-ul se afla staționat acolo în momentul în care a fost lovit din spate de microbuzul care transporta pasageri.

Este deja al treilea accident în care un vehicul intră în coliziune cu un TIR în această săptămână în țară. Este și primul care nu s-a soldat cu decese.

Pe o șosea din județul Hunedoara, o Dacia Duster a ajuns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un TIR. Două persoane și-au pierdut viața.

Alte două persoane, aflate la bordul unui Audi, au decedat în urma unui impact frontal devastator cu un autotren, care a avut loc pe Valea Oltului, la începutul acestei săptămâni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide