Update: Accident grav la trecerea peste calea ferată – VIDEO

Autor: George Cristea acum 2 luni Știri

Un accident grav s-a produs la trecerea peste calea ferată în localitatea Coșna din județul Suceava. Un șofer care nu s-a asigurat la trecerea la nivel a fost surprins de tren. În urma impactului, șoferul a decedat.

Intră în Galeria FOTO

O persoană a murit sâmbătă după-amiază după ce mașina în care se afla a fost lovită de locomotivă unui tren la Teșna. Potrivit ISU Suceava, o mașină a fost lovita de trenul Bistrița-Suceava, pe raza localității Teșna din comuna Coșna. Sursa citată arată că o singură persoană se afla în interior, care a rămas încarcerata. Din nefericire, șoferul – un bărbat de 47 de ani – a suferit leziuni incompatibile cu viața și nu a mai putut fi salvat.

Accidentul a fost semnalat și de centrul Infotrafic al Poliției Române, care a precizat că mașina a rămas blocată sub locomotivă, iar degajarea acesteia va dura mai mult timp.

Accident grav la calea ferată: Ce spune Poliția Română?

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 500, la kilometrul feroviar 55+400 de metri, în localitatea Coșna, județul Suceava, un tren de călători, care circulă pe relația Bistrița – Vatra Dornei, a surprins și accidentat în gabaritul căii ferate un autoturism. În urma impactului, șoferul autoturismului a decedat, autovehiculului fiind blocat sub locomotiva trenului”, se arată în comunicatul Poliției.

Circulația feroviară pe magistrala 500 a fost întreruptă timp de mai multe ore, până când accidentul a fost investigat iar fiarele contorsionate ale mașinii accidentate au fost îndepărtate.

Astfel de accidente la calea ferată sunt mai frecvente decât ne-am imagina în România. Motivul este absența barierelor la multe dintre trecerile la nivel, în special pe drumurile secundare, mai puțin circulate. În urmă cu o lună, o mașină al cărei șofer nu a oprit la semnalele luminoase și acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată a fost spulberată de trenul Intercity care face legătura dintre București-Nord și Suceava. În mașină se aflau cinci persoane, trei dintre acestea pierzându-și viața în accident.Comentarii
Inchide