Accident între o Lada și un Audi. Impactul violent a avut loc pe contrasens

Autor: ProMotor 20 apr. 2021 Știri auto

Impactul violent dintre mașina Lada și un Audi de la Dorohoi, în urma căreia două femei și-au pierdut viața, a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Accidentul a avut loc pe data de 15 aprilie 2021.

În imagini se poate observa cum autoturismul marca Lada, al cărui șofer nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers spre stânga, a fost izbit în plin de un Audi.

În filmare se poate observa trupul pasagerei din autoturismul Lada cum este pur şi simplu aruncat din mașină şi proiectată prin aer, după care aterizează pe asfalt la câteva zeci de metri din cauza impactului violent între cele două autoturisme.

Impactul violent a avut loc pe contrasens

În imagini mai putem remarca faptul că șoferița aflată în mașina Lada nu semnalizează executarea manevrei de viraj la stânga, așa că șoferul din mașina care venea cu viteză din spate nu știa care îi sunt intențiile.

Intră în GALERIA FOTO

În urma impactului cele două femei care se aflau în autoturismul Lada 110 au decedat. Una dintre acestea a fost aruncată din autoturism în timpul accidentului, iar cealaltă a fost scoasă de echipajele de intervenție dintre fiarele contorsionate.

Alte patru persoane, care se aflau în Audi au fost grav rănite. Două dintre acestea au fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi, iar celelalte două la Spitalul Județean de Urgență Botoșani.

Accidentul a avut loc pe o porțiune de drum drept, cu vizibilitate bună, iar depășirea este permisă, linia fiind discontinuă. Limita legală de viteză este, însă, de 50 de kilometri la oră, iar în imagini se pare că autoturismul Audi circula cu mult peste această limită.

Limita legală de viteză în acea zonă era de 50 de km / h

Potrivit anchetatorilor, investigația pleacă de la premisa că șoferul de 21 de ani din autoturismul marca Audi se deplasa regulamentar, el circulând pe banda lui de mers, iar dacă autoturismul marca Lada nu ar fi efectuat nici o manevră neregulamentară, fără să se asigure, nu s-ar fi produs coliziunea dintre cele două mașini.

„În ceea ce privește viteza, aceasta se va stabili în urma expertizei tehnice a autoturismului şi a măsurătorilor efectuate de criminaliști la faţa locului. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Vezi imaginile video pe monitorulbt.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură foto: monitorulbt.ro Comentarii
Inchide