Accident produs cu mașina de școală. Instructorul consumase alcool înainte să se urce în mașina

Autor: ProMotor 30 iul. 2020 Știri auto
Accident produs cu mașina de școală. Instructorul consumase alcool înainte să se urce în mașina

Un tânăr de 26 de ani a fost victima unui accident rutier. El a fost lovit pe o stradă din Sibiu de o mașină – şcoală, mașină care ulterior a plecat de la locul evenimentului rutier.

După cercetări poliţiştii rutieri au stabilit că un bărbat în vârstă de 54 de ani, în timp ce se deplasa în calitate de instructor auto într-un autoturism – şcoală la volanul căruia se afla o femeie în vârstă de 50 de ani, pe o stradă din Sibiu, într-o curbă periculoasă la stânga a pierdut controlul volanului, a pătruns pe trotuarul din dreapta şi l-a acroşat pe tânărul de 26 de ani.

Instructorul avea 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat

„Imediat după producerea accidentului, instructorul auto a parcat autoturismul în apropiere şi a părăsit locul producerii fără încuviinţarea poliţiştilor. Bărbatul a fost identificat de poliţişti în scurt timp şi a fost invitat pentru audieri la sediul Biroului Rutier Sibiu, unde (…) a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost însoţit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, pentru Mediafax.ro.

Pe numele lui a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului, respectiv părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea poliţiştilor.

Tânărul accidentat a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a avut nevoie de internare.

Un alt incident care a implicat o mașină de școală s-a petrecut acum două luni în Lugoj

O mașină de școală a fost răsturnată în afara părții carosabile pe centura ocolitoare a Municipiului Lugoj.

În urmă impactului au rezultat 3 victime, respectiv tânăra în vârstă de 20 de ani, pasagerul din dreapta, în vârstă de 56 de ani, și un tânăr în vârstă de 26 de ani. Tânăra a prezentat excoriații (julituri) la nivelul brațului drept a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide