Acest iaht de lux se vinde la pachet cu un Bugatti Chiron. Prețul total este fabulos

Autor: George Cristea 04 aug. 2020 Știri auto

Pasionații de ambarcațiuni sunt obișnuiți să jongleze cu sume cu 7-8 cifre când vine vorba de prețuri. Totuși, care să fie prețul de „raft” al acestui iaht de lux care se vinde la pachet cu un Bugatti Chiron? Prețul total este fabulos, ținând cont că numai automobilul trece de 2,5 milioane de euro.

Intră în Galeria FOTO

Cei care au trăit în perioada comunistă sunt obișnuiți cu „pachetele” de cumpărături. Nu puteai cumpăra o casetă audio fără să plătești alături de ea și câteva articole greu vandabile, de care nu aveai deloc nevoie. Aveai în schimb nevoie de casetă, și era singurul mod în care o puteai cumpăra. Mai nou, conceptul este folosit la teleshopping: plătești un produs și primești două sau chiar mai multe.

De ce are nevoie un iaht de lux de un Bugatti Chiron?

Totuși, creatorii acestui concept de iaht au dus ideea mai departe și oferă cadou celor care vor achiziționa viitorul model de ambarcațiune un Bugatti Chiron. Lazzarini Design Studio s-a gândit că cel care scoate din conturi aproape 35 de milioane de euro pentru a cumpăra viitorul Xenos ar putea avea nevoie de un supercar asortat. Sigur, nu e exclus ca potențialii clienți să aibă deja unul sau chiar mai multe supercarurui în colecție, dar unul în plus nu strică niciodată.

Printre soluțiile tehnice inedite adoptate de Xenos amintim panourile solare montate pe acoperiș și suprafețele vitrate cu sticlă heliomată, dar mai impresionantă este viteza maximă anunțată, de 90 de noduri (circa 167 km/h). Desigur, un iaht cu un Chiron la bord nu se poate târâi ca o broască țestoasă pe întinderile albastre ale Mediteranei, ar fi ceva de neiertat.

Pentru a-l proteja de valuri, yahtul Xenos are un compartiment special pentru Bugatti, care se închide în momentul în care ambarcațiunea iese în larg. O rampă extensibilă permite debarcarea de pe vas direct la volanul lui Chiron – pentru că astfel impune eticheta, nu e nevoie ca proprietarul să ia contact cu marinarii din port.

Xenos este construit în întregime din fibră de carbon și aluminiu și are o lungime de 40 de metri și o lățime de 8 metri. În cea mai puternică configurație, cea capabilă de viteza maximă menționată anterior, motoarele ambarcațiunii dezvoltă un total de 15.000 CP! Este, de departe, cea mai rapidă ambarcațiune din lume, potrivit celor de la Lazzarini Design Studio. De asemenea, Xenos va fi oferit, opțional, cu un sistem de propulsie hibrid.

Ideea studioului Lazzarini nu este chiar nou – Mercedes-AMG a realizat conceptul unui G 63 care vine la pachet cu un iaht, dar e adevărat că acest pachet nu are nimic din exclusivitatea lui Xenos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide