Acesta este noul DeLorean Alpha5, urmașul electric al modelului DMC-12 din seria de filme „Back to the Future”

Autor: Mihai Morcovescu 30 mai 2022 Știri auto

Compania americană DeLorean a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la noul supercar electric Alpha5. Acesta este, în fapt, reîncarnarea legendarului DMC-12, modelul futurist de la începutul anilor 1980, care a devenit celebră după trilogia „Back to the Future”.

Noul DeLorean Alpha 5, urmașul cu zero emisii al lui DMC-12

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Botezată după numele fondatorului său John DeLorean, compania originală DeLorean Motor Company (DMC) a fost creată în 1975. A devenit cunoscută pentru singurul model pe care l-a produs, și anume modelul sport futurist DMC-12. Acesta a rămas în memoria colectivă după ce a apărut în trilogia de mare succes de box-office „Back to the Future” (1985, 1989 și 1990).

După doar șapte ani, compania a dat faliment în 1982. Grație lui Stephen Wynne, un mecanic originar din Liverpool, brandul a renăscut în 1995, și-a stabilit cartierul general la Humble (Texas, SUA). Acum, compania este condusă de Joost de Vries, fost oficial de rang înalt la Tesla.

Acum, la 17 ani distanță, compania americană prezintă un nou model, cunoscut sub numele de Alpha5. Este vorba despre un coupe sport care din punct de vedere estetic nu mai are legătură cu modelul original. Excepție fac portierele de tip „gullwing” cu deschidere verticală. În plus, este și complet electric.

Noul supercar electric va oferi o autonomie de 483 km

Noul DeLorean Alpha5 este proiectat de casa de design italiană Italdesign. Modelul măsoară 4.995 mm în lungime, 2.044 mm în lățime și 1.370 mm în înălțime (cu ușile închise). Aceste dimensiuni îl fac cu circa 75 cm mai lung, cu 6 cm mai lat și cu 20 cm mai înalt comparativ cu modelul original DMC-12.

Modelul cu emisii zero va fi disponibil pentru început într-o versiune specială Launch Edition. Deocamdată nu știm decât că aceasta va oferi culoarea o nuanță specială de roșu pentru caroserie și o serie de accente negre la exterior.

Conform informațiilor publicate de cei de la DeLorean, Alpha5 oferă performanțe similare cu cele ale modelelor Mercedes-Benz AMG GT și Porsche Taycan. Știm că grupul motopropulsor alcătuit din două motoare electrice este alimentat de o baterie de 100 kWh, asemănătoare cu cea de pe Tesla Model S.

În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se va realiza în circa 2,99 secunde, iar viteza de vârf va fi limitată la 250 km/h. Mașina va fi capabilă să parcurgă peste 483 de kilometri cu o singură încărcare. În plus, supercar-ul se laudă cu un coeficient aerodinamic Cd de 0,23. ACeastă valoare îl face una dintre cele mai aerodinamice mașini de serie produse vreodată.

Ediție limitată de 88 de exemplare

Modelul va fi produs într-o serie limitată de 88 de exemplare. Acest număr face referire la viteza de care avea nevoie clasicul DMC-12 pentru a călători în timp alături de eroii Marty McFly și Emmett „Doc” Brown.

Mașina va avea premiera mondială pe 18 august, în cadrul concursului de eleganță de la Pebble Beach (California). Producția va demara în 2024.

Conform planului de dezvoltare a mărcii, americanii vor lansa apoi un coupé sport cu motor V8. Acesta va fi urmat de un sedan electric și de un SUV sport premium alimentat cu hidrogen. Acesta nu va sosi înainte de 2026.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DeLorean


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide