Noul sedan electric BMW i7 va oferi Theatre Screen, un ecran 8K de 31 de inch dedicat pasagerilor din spate

Autor: Mihai Morcovescu 19 apr. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW va dezvălui miercuri, 20 aprilie, noul sedan electric i7, model care va oferi Theatre Screen. Este vorba despre un ecran panoramic cu rezoluție 8K și diagonală de 31 de inch dedicat pasagerilor din spate.

Noul BMW i7 va oferi un sistem multimedia unic

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Bavarezii au dezvăluit această opțiune prin intermediul unei imagini-teaser cu modelul lor cu emisii zero. Theatre Screen a fost prezentat la începutul anului în cadrul CES 2022 din Las Vegas. Acesta va putea fi folosit de pasagerii din spate pentru a viziona filme sau pentru a asculta muzică. Acest lucru va fi posibil datorită colaborării dintre BMW Group și Amazon.

Cei de la BMW nu au comunicat dimensiunea exactă a display-ului. Dar, în momentul prezentării de acum trei luni, oficialii germani au spus că acesta va avea rezoluție 8K și o diagonală de 31 de inch.

Potrivit informațiilor oficiale, conținutul poate fi redat pe Theatre Screen Conținutul poate fi redat în raport 16:9, 21:9 și chiar 32:9. În plus, istemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround va completa această experiență fără precedent în industria auto.

Odată activată funcția denumită „My Mode Theatre”, ecranul gigantic va coborî din plafon. În același timp, parasolarele geamurilor laterale și a lunetei se vor închide, iar iluminarea ambientală pe locurile din spate va fi diminuată.

În imagina postată pe pagina oficială BMW pe Facebook se pot observa mai multe aplicații. Între acestea, Amazon Prime Video, Amazon Music, Twitch, Red Bull, etc. De asemenea, va fi disponibilă o aplicație care va oferi un flux de știri în timp real.

Peste 600 CP și autonomie de 500 km

Într-un teaser anterior, producătorul bavarez ne-a dezvăluit grila frontală iluminată a viitorului sedan electric i7 și noua semnătură a luminilor diurne. Acestea din urmă sunt identice cu cele de pe versiunile cu facelift ale modelelor X7 și iX. Modelul electric BMW i7 va prelua de la SUV noul design cu faruri separate.

Nu se cunosc detaliile tehnice ale grupului motopropulsor. Cele mai recente informații spun că i7 va folosi același sistem de propulsie cu iX M60. Asta înseamnă că versiunea cu emisii zero a noii generații Seria 7 va oferi peste 600 CP. Când este activat modul Sport, cele două motoare electrice de pe iX M60 livrează 610 CP și 1.100 Nm de cuplu. BMW anunță că noul i7 va oferi o autonomie de până la 500 de kilometri.

Alături de i7, constructorul din Munchen va lansa și noua iterație Seria 7. Aceasta va fi disponibilă cu o motorizare hibridă V8 care produce peste 600 CP. Mai multe detalii le vom afla în momentul lansării din 20 aprilie.

BMW va dezvălui noile Seria 7 și i7 electric concomitent la New York, Munchen și Beijing.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide