Acesta este noul Jeep Avenger, primul dintre cele patru modele electrice ce vor fi lansate de americani până în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 09 sept. 2022 Știri auto

Americanii de la Jeep și-au dezvăluit planurile de electrificare a gamei, urmând să lanseze patru noi modele cu emisii zero până în 2025. Primul dintre acestea va fi Avenger, cel mai mic SUV al mărcii, care își va face debutul european în 2023.

Următoarele două modele vor fi Wagoner S, un SUV premium, și Recon, care va fi un model cu foarte bune capacități off-road. Acestea vor fi lansate mai întâi în SUA, iar ulterior vor ajunge și în Europa. Despre al patrulea model, Jeep nu a furnizat detalii.

Noul Avenger a fost dezvăluit de producătorul de peste Ocean cu ocazia evenimentului „Jeep 4xe Day”. Prima apariție în public se va produce la 17 octombrie, în cazul Salonului Auto de la Paris. Mașina va fi produsă în Polonia, la uzina Tychy, alături de viitoarele SUV-uri Alfa Romeo și Fiat.

Noul Jeep Avenger va debuta pe piața europeană în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Jeep și-a propus ca până la sfârșitul deceniului să comercializeze exclusiv modele electrice pe în Europa. Pentru asta, constructorul american va lansa nu mai puțin de patru modele complet electrice până în anul 2025.

Primul tocmai a fost dezvăluit și poartă denumirea de Avenger. Deocamdată, reprezentanții companiei nu au oferit nici un fel de detalii tehnice referitoare la noul SUV cu emisii zero de dimensiuni compacte.

În momentul acesta se știe doar că va fi poziționat în gamă sub actualul Renegade și va oferi o autonomie ce poate ajunge până la 400 de kilometri. De asemenea, Jeep spune că cel mai mic SUV al său va oferi un interior modern, tehnologizat și mult spațiu pentru pasageri și bagajele acestora.

Există informații că noul Avenger va fi disponibil în configurații cu tracțiune pe spate sau integrală. Sistemul de propulsie va fi format fie dintr-un motor electric de 95 CP, fie din două unități electrice. În plus, SUV-ul compact cu emisii zero va fi disponibil și într-o versiune hibridă.

Detaliile vor fi făcute publice în momentul prezentării de luna viitoare, de la Paris. Rezervările pentru noul SUV electric se vor deschide tot pe 17 octombrie. Primele exemplare vor ajunge la dealerii din Europa în primul trimestru din 2023.

Sursa: Jeep

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide