Viitorul SUV electric Jeep Jeepster va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris

Autor: Mihai Morcovescu 02 sept. 2022 Știri auto
Viitorul SUV electric Jeep Jeepster va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris

Producătorul american de automobile Jeep a confirmat că noul SUV electric Jeepster își va face debutul în toamna anului curent. Mai mult decât atât, viitorul model de segment B ar urma să fie prezentat publicului în cadrul Salonului Auto de la Paris (17-23 octombrie). Debutul comercial pe piața din Europa este planificat pentru prima jumătate a anului 2023.

Deocamdată, aceasta este denumirea sub care este cunoscută mașina. Numele final al versiunii de serie va fi anunțat cel mai probabil pe 8 septembrie, atunci când este programat evenimentul „Jeep 4xe Day”. Există informații conform căruia Jeepster ar urma să fie prezentat cu acest prilej clienților mărcii.

Noul SUV Jeep electric va oferi o autonomie de până la 480 km

În urmă cu aproximativ jumătate de an, CEO-ul Grupului Stellantis, Carlos Tavares, dezvăluia primele imagini cu noul Jeepster. Se întâmpla cu prilejul prezentării cifrelor de vânzări înregistrate de companie în decursul anului precedent.

Conform strategiei Stellantis „Dare 2030”, toate cele 14 mărci din grup vor deveni 100% electrice în Europa până în 2026. Viitorul SUV de la Jeep reprezintă un prim pas în această direcție.

Jeepster este primul model din viitoarea gamă complet electrică a americanilor, care va acoperi toate segmentele de SUV până în 2025. Viitorul SUV cu emisii zero va fi poziționat în gamă sub actualul Renegade.

SUV-ul compact va fi construit pe platforma platforma STLA Small dedicată vehiculelor electrice. Este de așteptat ca viitorul SUV Jeep electric să folosească o baterie de 37 kWh, care asigură o autonomie de până la 480 de kilometri. Valoarea este cu circa 260 de kilometri mai mare comparativ cu automobilele care utilizează actuala arhitectură e-CMP.

Înainte de versiunea 100% electrică, americanii ar urma să lanseze o variantă plug-in hybrid, care va integra tehnologie semi-hibridă de 48 de volţi

Noul Jeep Jeepster va fi primul dintre cele trei modele care vor fi asamblate la fabrica Jeep din orașul polonez Tychy. Producția va demara în primăvara lui 2023, iar primele livrări vor fi făcute la jumătatea anului viitor.

Grupul Stellantis va lansa 100 de modele noi până în anul 2030. De asemenea, oficialul companiei speră să crească veniturile cu 72% față de nivelurile din 2021 (152 de miliarde de euro).

Sursa: Motor.es

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide