Noul Mitsubishi ASX: SUV japonez cu origini franceze – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 mai 2023 Știri auto

Noul Mitsubishi ASX a ajuns pe meleaguri românești, dar și la ProMotor. Are oare ce îi trebuie pentru a se diferenția de fratele său francez?

Anul trecut am făcut cunoștință cu noul Mitsubishi ASX. Noua generație aduce tehnologie nouă, motoare noi și un design nou, design care este împărțit cu Renault Captur. Într-adevăr, avem de-a face cu un caz de „badge engineering”, așa cum se mai spune prin industrie. Noul ASX este un Renault Captur care a trecut prin câteva modificări de ordin estetic, în principal la exterior, dar baza rămâne aceeași.

Mașina pe care am avut-o la test a fost o versiune plug-in hybrid a noului ASX, o mașină în echiparea de top Instyle. Prețurile pentru noul Mitsubishi ASX încep de la 20.337 de euro pentru versiunea de bază cu cel mai mic motor. O versiune ca cea testată de noi: plug-in hybrid, în echiparea Instyle, are un preț de pornire de puțin peste 38.000 de euro.

Aceeași Mărie cu altă pălărie?

La exterior, noul Mitsubishi ASX păstrează aceeași formă de bază precum Renault Captur, ambele mașini fiind fabricate în același loc. Diferența majoră constă într-o grilă specifică pentru ASX, care incorporează sigla Mitsubishi. Farurile sunt aceleași pe care le regăsim și pe Renault Captur și dispun de tehnologie LED.

Sub capotă se află un motor de 1.6 litri, pe benzină, ajutat de două motoare electrice, pentru o putere combinată de 159 CP. Toată puterea este transmisă punții din față prin intermediul unei transmisii multimodale cu 4 trepte.

Continuând pe lateralele mașinii, vom găsi jantele pe care le putem vedea și pe Renault Captur, dar cu sigla Mitsubishi în acest caz. Observăm și pragurile adiționale, acestea fac parte din catalogul de accesorii pentru Mitsubishi ASX. De asemenea, fiind un model de top, acest exemplar are plafon contrastant și trapă. Modificările sunt minime și în partea din spate, acolo unde sigla Renault a fost înlocuită de un capac în culoarea caroseriei și de textul MITSUBISHI.

Mitsubishi ASX nu se diferențiază atât de tare de Renault Captur

La interior, diferențele sunt și mai puțin evidente. Cea mai importantă diferență este reprezentată de sigla Mitsubishi de pe volan. În rest, este o cabină familiară, pe care o știm deja de la Captur. Fiind o echipare de top, acest ASX are scaune tapițate cu piele. Plasticele sunt destul de tari, așa cum ne putem aștepta de gama aceasta de preț, dar zonele de contact sunt moi.

Șoferul beneficiază de scaun cu reglaje electrice, îmbrăcat în aceeași piele precum bancheta. La fel ca la Renault, tabloul de bord este complet digital, iar ecranul central de infotainment este montat în mod vertical.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide